Profilens stora kritik – rasar efter Andreas Granqvists comeback i landslaget: ”Pinsamt för svensk fotboll”

Andreas Granqvist är tillbaka i landslaget.
Det gillar inte monsteragenten Hasan Cetinkaya.
– Jag tycker det känns lite pinsamt för svensk fotboll, säger han.

När Janne Andersson i tisdags tog ut sin trupp till de kommande VM-kvalmatcherna så hamnade nästan allt fokus på Zlatan Ibrahimovic. Världsstjärnan är tillbaka i den blågula tröjan efter fem långa år, vilket såklart har lett till enorm uppmärksamhet och rubriken världen över. Men i skuggan av Ibrahimovic så fick även en annan comeback en del höjda ögonbryn.

Stora kritiken

Innan en comeback i en träningsmatch förra veckan så hade inte Andreas Granqvist spelat en fotbollsmatch på nio månader, och totalt blev det knappt en timmes spel i allsvenskan förra året. Trots detta så togs han med som en av fem mittbackar i den trupp som ska möta Georgien och Kosovo nästa vecka.

Andreas Granqvist
180707 Andreas Granqvist of Sweden looks dejected after loosing the FIFA World Cup quarter final match between Sweden and England on July 7, 2018 in Samara. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87755

Beskedet om att Granqvist är tillbaka har mötts av enorm kritik, men Janne Andersson har försvarat sig och mest menat att Granen är med som en ledare och en att ha i omklädningsrummet, snarare än en spelare som faktiskt konkurrerar om startplats. Nu kommer ytterligare smockor – från profilen och agenten Hasan Cetinkaya.

– Jag tycker det känns lite pinsamt för svensk fotboll. Inget ont om Granen som person. Jag har inget emot mot honom som person eller fotbollsspelare, men det är ingen rättvis uttagning. En kille som är sportchef i superettan och som inte har spelat matcher på ett år ska inte vara med i landslaget. Det blir ett hån mot andra svenska spelare som gör det väldigt bra, försvarare framför allt. Det skickar väldigt fel signaler, säger han till Aftonbladet.

”Det är inget snack”

Cetinkaya, som representerar flera landslagsstjärnor, köper inte heller Anderssons förklaring till Granqvist som ledare.

– Att Janne har en stor förkärlek till Granen som person borde inte påverka i det här läget. Man ska respektera en tränares uttagning men här känns det väldigt tveksamt, säger han.

Andreas Blomqvist, Sverige
191116 Andreas Granqvist of the Swedish national football team during a press event on November 16, 2019 in Stockholm. Photo: Kenta Jönsson / BILDBYRÅN / Cop 210

Janne Andersson har samtidigt varit noggrann med att poängtera att det är Andreas Granqvist som fortfarande är landslagets lagkapten, så länge han inte slutat spela. Men om Hasan Cetinkaya hade fått bestämma hade bindeln suttit på en annan arm.

– Det är inget snack, Zlatan Ibrahimovic. Han har varit lagkapten tidigare och är den store ledaren i svensk fotboll både när det gäller rutin och vad han har vunnit och varit med om som spelare. Det finns ingen spelare som är i närheten av det. Han är den självklara kaptenen. Jag tycker det är märkligt att man inte går ut och lyfter honom tillbaka i den rollen direkt, säger han.

LÄS MER: Zlatans enorma hyllning till Janne Andersson – därför återvänder han nu till landslaget: ”Han är en vinnare”

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!