Zlatans enorma hyllning till Janne Andersson – därför återvänder han nu till landslaget: ”Han är en vinnare”

Zlatan Ibrahimovic är tillbaka i landslaget.
Då tokhyllar han Janne Andersson.
– Han var väldigt rak direkt och personen jag fick träffa är en vinnare, säger anfallsstjärnan.

Zlatan Ibrahimovic slutade i det svenska landslaget 2016, efter ett svagt EM och under flera år med svaga resultat under Erik Hamrén. Sedan tog Janne Andersson över som förbundskapten, och då har resultaten minst sagt kommit. Det blev braksuccé under VM 2018, och ”Party-Janne” tog dessutom Sverige till EM, som skulle spelats förra året men i stället spelas nu i sommar.

Mäktiga hyllningen

Andersson har hyllats enormt för sin ledarstil och förvandlingen i det svenska landslaget, men en som inte alltid stämt in i hyllningskören har varit Zlatan Ibrahimovic. Den svenske anfallsstjärnan har vid flertalet tillfällen varit öppet kritisk mot Janne Andersson, och framför allt mot hans uttagningar. Många blev därför förvånade när Ibrahimovic i höstas meddelade att han kunde tänka sig en comeback i landslaget.

Janne Andersson, Sverige
191002 Head coach Janne Andersson of Sweden during a press conference on October 2, 2019 in Stockholm. Foto: Andreas L Eriksson / Bildbyrån / kod AE / Cop 106

Men därefter hade de ett möte där de pratade ut – och nu är Ibrahimovic tillbaka. På tisdagen blev han uttagen till det kommande VM-kvalet – och nu, på förbundets Youtube-kanal, kommer en stor hyllning till förbundskaptenen. Och allting började med mötet i Milano, som förändrade allt.

– Det var väldigt positivt. Kort sagt var det att dra streck över allt som har hänt och att fokusera på vad som händer framöver. Vi pratade med respekt och jag upplevde Janne som väldigt rak och tydlig. Det var en vinnare som jag fick träffa och den mentaliteten kände jag igen mig själv på. Han gick rakt på saken och sedan var det bara snack om fotboll, fotboll och lite mer fotboll. Janne sa vad han tyckte och det var egentligen inga konstigheter, säger Ibrahimovic.

”Alla har imponerat”

Zlatan menar att allt groll mellan de båda är överspelat.

– Jag är med för att jag förtjänat att vara med. Jag är inte med för att jag heter Zlatan och är Ibrahimovic utan för det jag tillför på planen och åstadkommit. Det är därför man är med. Jag tycker jag förtjänat det. Jag tycker också det är lite overkligt. Man slutade i landslaget för 4,5 år sedan, säger Ibrahimovic.

Zlatan Ibrahimovic, landslaget
160622 Sveriges Zlatan Ibrahimovic under lineup inför fotbollsmatchen mellan Sverige och Belgien under fotbolls-EM den 22 juni 2016 i Nice. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87253

Ibrahimovic berättar vidare att han följt landslaget noga under åren, och han är imponerad över vad som visats upp.

– Alla har imponerat. Det har varit en kollektiv insats. Framgångarna har varit tack vare kollektivet – det har inte berott på det individuella. Det är så Janne förklarat att hans filosofi är. Ensam är stark, men kollektivt är man starkare.

LÄS MER: När Zlatan lurade målvakten inte bara en utan två(!) gånger för karriärens mäktigaste straffspark

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!