Portugisiska uppgifter: Storklubben förbereder bud på Nilsson Lindelöf.

Den svenske backtalangen Victor Nilsson Lindelöf är på väg att lämna sin nuvarande klubb Benfica. Enligt uppgifter till den portugisiska tidningen Record, ska Chelsea nu förbereda ett bud som aktiverar utköpsklausulen på 285 miljoner kronor för att förstärka sin trupp med nyss fyllda 22-åringen.

Nilsson Lindelöf som har haft en formkurva som verkligen pekat uppåt den senaste säsongen, med bland annat debut i landslaget och spel i Champions League, förväntas ansluta till Chelsea som en del i Antonio Contes framtidsplaner. Enligt tidningen ser Conte den nuvarande högerbacken Branislav Ivanovic som något föråldrad och det faktum att Nilsson Lindelöf både spelar centralt och till höger i backlinjen, ses som en stor fördel. Om Chelsea, som i dagarna även gjorde klart med Leicester Citys förre succéspelare N’Golo Kante, genomför det 285 miljoner kronor stora budet på backtalangen blir Nilsson Lindelöf en av de dyraste svenska spelarna någonsin.

Chelsea-ikonen John Terry, som inför säsongen skrivit på ett nytt ettårskontrakt, förväntas vara den spelare som ska ta Nilsson Lindelöf under sina vingar och göra svensken redo inför en lång och framgångsrik sejour i Londonklubben, rapporterar Record.

Den svenska landslagsbacken kommer ursprungligen från Västerås SK men lämnade för spel i Benfica 2012.

LÄS MER: Västerås kan bli en av Sveriges rikaste klubbar – om Nilsson Lindelöf lämnar Benfica.

VNLtillChelsea

Älskar du fotboll? Gilla Sportbibeln.