Pogbas miljonregn efter rekordbudet – uppges tjäna mer än Zlatan.

Sommarens hetaste följetång är Paul Pogbas vara eller icke vara i Manchester United. Nu verkar dock affären alldeles strax vara i hamn. Det är italienska La Gazzetta dello Sport som under morgonen rapporterade att United kommer att göra slag i saken och lägga fram det nya världsrekordbudet, som motsvarar hisnande 1,17 miljarder kronor, för att säkra fransmannens övergång under veckan. Nu väljer Sky Sports och The Guardian att hänga på dessa nyheter och kompletterar även med uppgifterna om att Pogba har rätt till en viss procent av den galna övergångssumman.

23-åringen, som i skrivande stund har Juventus som nuvarande klubbadress, skulle i och med en övergång till Manchester United bli världens dyraste spelare genom tiderna. Detta innebär i sin tur att den franske stjärnan själv skulle ha rätt till ungefär 237 miljoner kronor av bara övergångssumman vid en flytt till Premier League.

Utöver detta finns det även uppgifter till Sky Italia som gör gällande att Pogba har blivit erbjuden en lön som motsvarar 2,4 miljoner kronor i veckan i United – något som skulle göra honom till högre avlönad än den numera 34-årige Zlatan Ibrahimovic. Det svenska nyförvärvet uppges ha förhandlat sig till en lön om 2,25 miljoner kronor per vecka. Inga dåliga summor som Manchester United hostar upp för att fortsätta sin storsatsning till stundande säsong.

LÄS MER: Den 30 juli spelar Manchester United match i Sverige.

PaulPogbaUnited

Älskar du fotboll? Gilla Sportbibeln.