Plötsliga jätteutspelet mot Zlatan – lyfter ett varningens finger om dopning(!): ”Det är på gränsen”

Zlatan Ibrahimovic har tagit mängder med knäinjektioner för att hämma skadorna i knät.
Det väcker nu reaktioner – inom cyklingen.
– De använder preparat, och det är verkligen på gränsen, säger proffscyklisten Guillaume Martin.

När Milan hade säkrat sin första ligatitel på elva år så kom Zlatan Ibrahimovic med ett brutalt erkännande. Han har knappt spelat något det senaste halvåret, och förklaringen låg i att han har haft enorma skador i sitt knä.

”Det är på gränsen”

Ibrahimovic menade att han knappt tränat med laget under det senaste halvåret, och de få inhopp han faktiskt gjort, har han gjort tack vare flertalet knäinjektioner och smärtstillande. Och det väcker nu reaktioner inom cyklingens värld.

211107 Zlatan Ibrahimovic of Milan during the Serie A football match between Milan and Inter on November 7, 2021 in Milan. Photo: Matteo Gribaudi / BILDBYRÅN

Där är injektioner nämligen helt förbjudna, och man menar att fotbollen borde ta efter. Cyklisterna nämner även Rafael Nadal som ett exempel, då även han tagit sprutor för att få tillbaka känseln i en fot.

– De ses som hjältar för att de uthärdar smärta, men i själva verket använder de preparat för att göra det, och det är verkligen på gränsen. Vinnare på cykel, särskilt i Tour de France, anklagas systematiskt för dopning även utan substans bakom, säger Guilaaume Martin till L’Équipe, enligt DN.

”Då börjar det gå utför”

Cyklisterna menar att skador alltid bör läkas av sig själv, och inte som en följd av preparat eller injektioner.

– Om man är skadad och inte kan prestera i vår idrott, då vilar man lite och kommer tillbaka till nästa tävling. Vår generation cyklister har lärt sig yrket på det sättet, säger Kenny Elissonde, en fransk toppcyklist.

220123 Zlatan Ibrahimovic of Milan during the Serie A between Milan and Juventus on January 23, 2022 in Milano. Photo: IMAGE PHOTO / BILDBYRÅN

Cyklisterna menar dessutom att fria tolkningar kring injektioner kan leda till problem.

– Det är bra att reglerna finns, för när man öppnar dörren för sådana här saker, det är då som det börjar gå utför. Det är en gråzon, och när man kommer in där så är det inte bra, säger Kenny Elissonde.

LÄS MER: Glenn Strömbergs magiska seniordebut – som tvingade ”Svennis” att aldrig hålla honom utanför startelvan igen