Glenn Strömbergs magiska seniordebut – som tvingade "Svennis" att aldrig hålla honom utanför startelvan igen

Glenn Strömbergs magiska seniordebut – som tvingade ”Svennis” att aldrig hålla honom utanför startelvan igen

Glenn Strömberg är enormt populär i IFK Göteborg.
Och redan i debuten visade ikonen direkt varför han skulle komma att bli en av klubbens allra största spelare.

Glenn Strömberg är tveklöst en av Sveriges mest framgångsrika fotbollslirare. Han firade stora triumfer med sitt IFK Göteborg på 80-talet, och skulle sedan få ikonstatus i italienska Atalanta.

Magiska debuten

Han var en stor talang under sina unga år, och kom snabbt in i IFK Göteborgs seniorlag. Redan som 19-åring fick han debutera för klubben under Sven-Göran Erikssons ledning, och han visade verkligen upp sig direkt.

820226 Fotboll, Allsvenskan, IFK Göteborg, förhands: Glenn Strömberg, Göteborg. Foto: BILDBYRÅN

Det var mot Kalmar FF säsongen 1979 som Glenn Strömberg stegade ut på fotbollsplanen som senior för allra första gången. Och det blev en debut som ikonen sent skulle komma att glömma.

Inte nog med att IFK Göteborg vann matchen med övertygande 4–1 – Glenn Strömberg satte spiken i kistan och svarade för ett otroligt läckert fotbollsmål.

Målskytt direkt

En 19-årig Glenn Strömberg bad inte om ursäkt för att det var hans debut. I stället bröt han sig igenom Kalmars försvarslinjer, väggspelade med Torbjörn Nilsson och satte distinkt bollen i mål.

Snacka om ett riktigt drömmål i sin allra första match – och gav ”Svennis” verkligen en ordentlig anledning till att spela honom nästa match igen.

Foto: YouTube