Oväntade Zlatan-hånet från Ryssland – mot det svenska landslaget: ”De har ingen…”

Första mötet sedan 2018.
Då pikar Ryssland det svenska landslaget.
– De har ingen ny Zlatan Ibrahimovic…, säger förbundskaptenen Stanislav Tjertjesov.

På söndag väntar en viktig match för Sverige då man spelar den tredje matchen i Nations League, mot Kroatien. Tidigare i gruppen har det blivit två förluster av två möjliga, mot Frankrike och Portugal, och Sverige är således piskade att vinna för att ha en chans till topplaceringar.

Kritiken mot matchen

Men dessförinnan väntar en match som inte alls har samma dignitet. Sverige skulle mött Ryssland på hemmaplan på torsdagen, men då det är inreseförbud till Sverige från länder utanför EU så var matchen tvungen att flyttas till Ryssland.

200905 Head coach Janne Andersson and Dejan Kulusevski of Sweden during the Nations League football match between Sweden and France on September 5, 2020 in Stockholm. Photo: Simon Hastegård / BILDBYRÅN

Där kom den första besvikelsen för landslaget, men faktum är att om Sverige själva fick välja hade matchen ställts in helt. Men det tillåts inte av Uefas reglemente.

– Det tråkiga är att vi behöver spela den i Ryssland, det hade vi aldrig gjort om vi hade fått välja, sa Janne Andersson för någon vecka sedan.

Zlatan-piken

Men matchen kommer att spelas – och inför kommer nu Ryssland med en pik till det svenska landslaget. Rysslands förbundskapten Stanislav Tjerjesov menar nämligen att det är stor skillnad på de lag som möttes 2018, då Sverige vann Nations League-mötet lagen emellan.

– Landslagen har förändrats sedan 2018, både Sveriges och vårt. Sverige har bytt några spelare, men det är samma taktik. Det är svårt att säga vilken standard Sverige håller nu. Sverige har alltid spelat som ett kollektiv, ett lag, säger Tjerjesov enligt Aftonbladet.

160622 Sveriges Zlatan Ibrahimovic deppar i fotbollsmatchen mellan Sverige och Belgien under fotbolls-EM den 22 juni 2016 i Nice. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN

Men förbundskaptenen pekar framför allt på en sak i det svenska laget.

– Tyvärr för Sverige så har de ingen ny Zlatan Ibrahimovic eller någon som motsvarar honom, men hela laget är väldigt jämnt, säger Tjertjesov.

Hyllningen

Annars så menar den ryske förbundskaptenen att han har respekt för framför allt de spelare som spelar i den ryska ligan – där bland andra Jordan Larsson får chansen från start.

– För Jordan Larsson tog det lite tid att anpassa sig till den ryska ligan men det har blivit ett väldigt gott resultat nu. Samma sak kan sägas om svenskarna i Krasnodar. Berg har höjt sin nivå rejält den senaste tiden. Det gäller även Claesson och Olsson, säger Stanislav Tjertjesov.

LÄS MER: Mesut Özil får nu hela fotbollsvärlden att jubla högt – efter fantastiska gesten mot Arsenals maskot(!)

Få våra nyhetsbrev!