Oväntade utspelet: Zlatan kan göra comeback i landslaget – Jannes svar: ”Men han är ju inte…”

Sverige är klart för fotbolls-EM 2020.
Då kommer ett oväntat utspel – att Zlatan kan göra landslagscomeback.
– Utan att nämna Zlatan speciellt så vill ju jag att vi ska ha de bästa spelarna i ett landslag, säger förre landslagschefen Lasse Richt till DN.

Efter 2-0 mot Rumänien på fredagkvällen så är Sverige klart för ännu ett stort mästerskap. Under förbundskaptenen Janne Anderssons ledning har Blågult nu kvalificerat sig för två raka mästerskap.

Zlatan till landslaget?

Men inför EM 2020 kommer nu ett mycket oväntat utspel. Som öppnar dörren för en Zlatan Ibrahimovic-comeback i landslaget.

Zlatan, landslaget
191008 Zlatan Ibrahimovic at the revealing ceremony of his statue at Stadiontorget on October 8, 2019 in Malmö. Photo: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / 92363

Det är förre landslagschefen Lasse Richt som vill se ”Ibra” i blågula landslagsdressen till i EM nästa sommar.
– Utan att nämna Zlatan speciellt så vill ju jag att vi ska ha de bästa spelarna i ett landslag, oavsett ålder och oavsett var de spelar, säger Richt till DN.

Janne Anderssons svar

65-åringen slutade i svenska landslaget efter VM 2018 och gick i pension efter hela 20 i år i A-landslaget. Och han pratade nyligen med Zlatan efter att svensken lämnat Los Angeles Galaxy.
– Han har gjort jättebra ifrån sig men han är 38 år och jag vet inte vad han själv vill, säger Richt till dagstidningen.
– Om jag visste det så skulle jag inte berätta det ändå. Jag pratar med honom lite då och då men han säger inte mer till mig än till någon annan, tror jag.

Janne Andersson, landslaget
191115 Andreas Granqvist and Janne Andersson, head coach of Sweden hug as they celebrate after the UEFA Euro Qualifier football match between Romania and Sweden on November 15, 2019 in Bucharest. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 88076

På lördagens pressträff fick även svenske förbundskaptenen Janne Andersson svara på utspelet om en möjlig landslagscomeback för Zlatan. Något han nog helst inte hade velat göra efter alla rubriker inför VM 2018.
– Nu har jag inte läst den artikeln, men Lasse (Richt) är ju inte förbundskapten och det var han inte innan heller. Han har inte varit inblandad i vilka spelare som ska vara med i laget. Så nej, vad gäller Zlatan – och övriga spelare som tackat nej – råder samma förhållningssätt som tidigare, säger förbundskaptenen och menar att han bara fokuserar på spelare som är ”uttagningsbara”.

Vi lär nog med stor sannolikhet få ett svar från Zlatan Ibrahimovic i den här frågan också. Vill ni se Zlatan i landslaget igen?

LÄS MER: Nu avslöjas hemliga orden i jätteskandalen – Alexander Isak hyllas av alla: ”Det gör ont”