Oväntade uppgifter: Gigantens försök att värva Zlatan Ibrahimovic – och stjärnsvenskens orimliga krav

Zlatan Ibrahimovic har spelat i ett helt gäng med storklubbar i de flesta stora ligor.
Bundesliga har han dock aldrig spelat i, men för några år sedan kunde en flytt till Tyskland blivit av.
När giganten Bayern München hörde av sig.

Zlatan Ibrahimovic tackade för sig i landslaget efter EM 2016. Men när vi skriver 2021 är han tillbaka, fem år senare och igår gjorde han comeback på topp med Alexander Isak i VM-kvalmatchen mot Georgien.

Succén i Milan

Många trodde att Zlatans karriär var på väg utför när han valde att spela i MLS med LA Galaxy. Men är det någonting vi lärt oss av den gode Zlatan är att ingenting är omöjligt för honom.

Zlatan Ibrahimovic, Milan
201026 Zlatan Ibrahimovic of Milan celebrates after scoring the 1-0 goal during the Serie A football match between Milan and Roma on October 26, 2020 in Milan. Photo: Matteo Gribaudi / BILDBYRÅN

När han signade med Milan förra säsongen var det inte många som trodde på leverans. Det snackades om att han var slut och för gammal. Men Zlatan motbevisade alla och imponerade direkt.

Han stod för 10 mål på 18 matcher i Milan-comebacken och kontraktet förlängdes. Den här säsongen har 39-åringen trots skador, varit lagets bästa spelare och stått för hela 15 mål på 15 matcher hittills i Serie A.

Blågul comeback

Efter att tidigare ha kritiserat förbundskapten Janne Andersson har Zlatan sedan en tid tillbaka flirtat med Sverige och det har ryktats om en comeback i landslaget. När Janne tog planet ner till Milano för samtal så kändes det mer aktuellt än någonsin. Och mycket riktigt, när landslagstruppen till de första två VM-kvalmatcherna togs ut var Zlatan en av de uttagna.

Zlatan Ibrahimovic, Sverige
210325 Zlatan Ibrahimovic of Sweden during the FIFA World Cup Qualifier football match between Sweden and Georgia on March 25, 2021 in Stockholm. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / JM0097

I går gjorde ”Ibra” comeback i blågult och hjälpte laget till seger mot Georgien via sin läckra assist till Krasnodar-mittfältaren Viktor Claessons 1-0-mål som visade sig bli matchens enda. Zlatan har visat upp en ny harmonisk sida och sa i en intervju med C More efter matchen att han lovat Janne Andersson att sjunga nationalsången, något han inte gjort tidigare.

Nu kommer uppgifter om att Bayern Münchens hederspresident Uli Hoeness bekräftat att Bayern var intresserade av att värva Zlatan för några år sedan, utan att nämna exakt när.

”Primadonna”

Anledningen att det inte blev av var för svenskens enorma lönekrav som enligt Hoeness var ”gudomligt höga”. De två har en historia ihop sedan tidigare.

I samband med att Zlatans bok ”Jag är Zlatan” släpptes i Tyskland 2013, kritiserade tysken Zlatan och kallade honom för ”primadonna”. Han sa även följande om Ibrahimovic till tyska Bild:
– Zlatan vill bara lägga fokus på något annat än att han har misslyckats i så många klubbar. Varje gång kommer han till en klubb som en frälsare men lämnar som ett problem.

Nästa match i VM-kvalet för Zlatan och landslaget är på söndag då Kosovo väntar på bortaplan.

Hade du velat se Zlatan i Bayern München? Dela artikeln och berätta varför!

LÄS MER: Zlatan avslöjar varför han fick gult kort i återkomsten – det sa han egentligen till domaren: ”Det är normalt…”

Få våra nyhetsbrev!