Oväntade kritiken mot Erling Haaland från egna hemlandet Norge(!) – nu sätter skidikonen Petter Northug ned foten

Erling Haaland hade en helt fantastisk fotbollssäsong.
Men nu kommer plötsligt oväntad kritik från hemlandet Norge.
Vilket får skidikonen Petter Northug att reagera starkt.

Senaste säsongen var alldeles makalös för norske stjärnskottet Erling Haaland. 23-åringen gjorde sin allra första säsong i England och överträffade alla förväntningar som spjutspets i Manchester City.

Haalands succé

Norrmannen öste in mål och slog alla tiders målrekord i Premier League. Med sina 52 fullträffar under säsongen hjälpte han sitt lag till en historisk trippel med pokaler i Premier League, Champions League och FA-cupen.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Erling Haaland, Manchester City
Erling Haaland på semester under sommaruppehållet. FOTO: Instagram

Därför har Haaland verkligen unnat sig välbehövlig vila under sommaruppehållet och även passat på att njuta extra mycket av livet som fotbollsstjärna. Vi har fått se han semestra på Ibiza, besökt exklusiva modevisningar och lansering av nya tv-spelet Fifa i Amsterdam bland annat.

LÄS MER: Skidikonens helt oväntade hyllning till Zlatan och Gunde Svan – som fick Northug att gå i taket: ”Vore dumt att…”

Kritiken i Norge

Det har verkligen varit fullt upp innan han anslöt till klubbens träningsläger i Asien för att förbereda sig för fullt inför den nya säsongen som sparkar igång i helgen. Men hans händelserika sommar har också väckt en tydlig kritik i hemlandet Norge.

NRK-experten Carl-Erik Torp ifrågasätter Erling Haalands uppmärksammade beteende och öppnar upp om sin oro för storstjärnan.
– Det finns så många exempel på spelare som varit bland de bästa i världen, men som sedan upptäckt livet utanför fotbollen. Det är inte omöjligt att det här går ut över hans hunger. Hans hunger har tagit honom dit han är i dag. Det har varit hans X-faktor vid sidan av hans enorma fysik, säger norrmannen i ett kritiskt utspel.
– Fotbollen tar så mycket tid och den ställer extrema krav på dig om du vill vara bäst. Om du får smak för det andra livet kan det skapa en konflikt inom dig.

LÄS MER: Gunde Svans gest till krisande Petter Northug säger allt om den svenske skidhjälten: ”En fantastisk människa”

Northug agerar

Orden har fått norske skidikonen Petter Northug att reagera starkt och rida ut i försvar för fotbollsstjärnan. Den frispråkige och kontroversielle längdskidåkaren håller inte alls med om att Haaland tappat fotfästet.
– Är man en så stor stjärna som han så kommer man få kritik för saker som görs. Folk letar alltid fel. Jag tycker att Haaland ska blicka framåt istället och han har dragit nytta av det här uppehållet. Det ska bli spännande att se om han är i form när säsongen drar igång igen, säger Northug till NRK.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Petter Northug, längdskidor
200821 Petter Northug during a press conference on August 21, 2020 in Trondheim. The former cross-country skier has been charged by the police with speeding, driving under the influence of drugs and possession of drugs. Photo: Vegard Wivestad Grøtt / BILDBYRÅN / kod VG / VG0017

Manchester City öppnar Premier League-säsongen redan på fredagkvällen med bortamatch mot nykomlingen Burnley. Då är det dags för Erling Haaland att börja jaga nya mål och rekord i England.

Vad tycker du om kritiken mot Erling Haaland? Dela artikeln och säg din åsikt!

https://www.instagram.com/p/CupL9nAtkRo/?img_index=5