Östersunds FK klart för slutspel – så oerhört mycket pengar får succéklubben för jättebragden

Östersunds FK klart för slutspel – så oerhört mycket pengar får succéklubben för jättebragden

Nu är skrällen fullbordad.
Östersunds FK besegrade Zorya med 2-0 i går kväll och är nu klart för 16-delsfinal i Europa League.
Då gör klubben en enorm miljonvinst.

För första gången sedan 2007 har ett svenskt herrlag gått vidare till slutspel ute i Europa. För det Östersunds FK gjort går knappt att beskriva.

När ÖFK lottades in i Europa League-gruppen med Athletic Bilbao, Hertha Berlin och Zorya så var det inte många som trodde på svensklaget från norr. Förutom just de själva. Och det var det som avgjorde allt.

En ordentlig bragd

För Östersund har sedan dess radat upp skrällseger efter skrällseger och spelat med ett sådant självförtroende att de jämförts med självaste Barcelona. I går kväll fick sagan sitt nästa kapitel när Zorya var på besök i Jämtkraft Arena.

ÖFK visade ingen rädsla eller nervositet och vann matchen fullt rättvist med 2-0 och är därmed helt klara för slutspel i Europa League innan gruppen ens är färdigspelad.

Efter målvakten Aly Keitas storspel mellan stolparna och Saman Ghoddos avgörande klassmål är Östersund nu det första svenska herrlaget på hela 10 år som får spela vidare ute i Europa i vår. Det är en ordentlig bragd.

”Det största i svensk fotboll”

Vidareavancemanget till Europa Leauge-slutspel ger även rejält med klirr i kassan för jämtlänningarna. Bara slutspelsplatsen ger hela 11 miljoner kronor rakt in i klubbkassan och ser man till Europa League-äventyret så har ÖFK spelat ihop hela 50 miljoner, enligt SportExpressen.
– Obeskrivligt. Det är helt fantastiskt och man måste verkligen njuta, säger matchhjälten Ghoddos till kvällstidningen.
– Man måste ta i beaktande. Vi kommer från division 2 i Sverige, rakt upp, andra året i allsvenskan, med det som utgångspunkt har jag väldigt svårt att se att det någonsin gjorts något större i svensk fotboll. Det har jag väldigt svårt att se, jag kan inte se någon jämförelse, säger ordföranden Daniel Kindberg till SportExpressen.

LÄS MER: Enorma hyllningen till Östersunds FK – från USA: ”Hela världens nya älsklingar”

Se Östersunds båda mål här: