Enorma hyllningen till Östersunds FK – från amerikanska tv-jätten CNN

Enorma hyllningen till Östersunds FK – från USA: ”Hela världens nya älsklingar”

Östersunds FK har skrivit ny historia.
Då hyllas norrländska klubben ända bort till USA.
”Fotbollsvärldens nya älsklingar”, kallar CNN skrällaget för i ett nytt reportage.

De har förändrat svensk fotboll för all framtid. De har nått högre än vad någon ens hade kunnat drömma om. Men framgångssagan Östersunds FK har bara börjat.

I går kväll kom andra raka segern i Europa League efter 1-0 mot Hertha Berlin hemma på Jämtkraft Arena. Lagkaptenen Brwa Nouri gjorde det enda målet på straff och nu toppar Östersund sin grupp.

Drömläge att nå historiskt slutspel

De har dessutom ett drömläge att nå slutspel. Det hade nog verkligen ingen trott när kvalet till Europa League drog igång i somras. Men det är inte bara i Sverige som ÖFK skapat hysteri. Nu har framgångarna även nått hela vägen till USA.

Den amerikanska tv-kanalen CNN har gjort ett långt reportage om den norrländska klubben där man kallar Östersunds FK för: ”Hela fotbollsvärldens nya älsklingar”.

”Det här är ingen vanlig klubb”

Journalisten Henry Young ligger bakom det hyllande reportaget och prickar verkligen in precis rätt beskrivning på skrällgänget med sina ord.
”De har skrivit böcker, arrangerat konstutställningar, uppträtt med Svansjön, gett flyktingar gratisbiljetter till matcher och bjudit in dem till träningar. De har till och med nattvandrat för att hjälpa kvinnor hem mitt i natten. Det här är inga vanliga spelare. Det här är ingen vanlig klubb”.
”För sex år sedan spelade de i svenska fjärdedivisionen. I dag toppar de sin Europa League-grupp. Välkommen till ÖFK”.

LÄS MER: Enorma miljonregnet över Östersund efter jättebragden: ”Det är helt otroligt”

Se det avgörande målet från i går kväll här: