Oron i Barcelona – storstjärnan kan lämna i sommar: ”Jag är rädd för det”

Han har spelat i Barcelona under hela sin proffskarriär.
Men nu kan klubbikonen Andres Iniesta lämna Barça.
– Jag är rädd för att Iniesta lämnar, säger lagkamraten Ivan Rakitic.

Ända sedan Andres Iniesta gick upp på A-lagsnivå i början av 2000-talet så har han varit Barcelona trogen genom alla åren. Tillsammans med Xavi förändrade duon hela världsfotbollen och gjorde spanska klubben till en världsdominant.

Barcelona vill behålla honom

Numera är 33-åringen lagkapten för nästa generation inom klubben. Men nu kommer oroande uppgifter som cirkulerar runt Iniesta.

Spanska tidningen Sport rapporterar att spanjoren funderar på ett mycket lukrativt kontraktsförslag från Kina för att då lämna Barcelona efter säsongen. Barçatränaren Ernesto Valverdes önskan är att få behålla Iniesta efter sommaren, men understryker även att han inte vill tvinga sin lagkapten att stanna mot sin vilja.

”Jag vill inte att han lämnar”

Lagkamraten Ivan Rakitic är också orolig och ser helst att kollegan på mittfältet stannar i klubben mycket längre till.
– Är jag rädd för att Iniesta lämnar? Mycket. Jag vill inte att han lämnar på grund av allt han betyder för den här klubben. Vi drack en flaska vin här om dagen och jag såg det målet han gjorde (mot Chelsea 2009). Det handlar inte bara om vad han gör på planen, utan även utanför planen och i omklädningsrummet, säger Rakitic till calciomercato.com.
– Han är en mycket viktig person för mig, en riktig vän. Jag hoppas att han är med oss i många fler år. Men som vän vill jag att han ska vara lycklig och vad han än bestämmer sig för i framtiden kommer jag alltid att stå vid hans sida.

Dela artikeln om du vill att Iniesta stannar kvar!

LÄS MER: José Mourinhos nya besked om Zlatan Ibrahimovic: ”Han har ingen chans”

Beviset på att Sverige kommer spela hela fotbolls-VM:s absolut roligaste match

Följ oss även på Instagram!

Gilla om du håller med! ? #äkta #fotboll #nostalgi

A post shared by Sportbibeln (@sportbibeln.se) on