Okända dramat under VM-finalen – VM-guldhjälten spelade trots svåra sjukdomen

Han har hyllats som en av Frankrikes stora guldhjältar i VM.
Men i VM-finalen var N’Golo Kanté inte alls sig själv.
Nu avslöjas sanningen om mittfältarens svåra sjukdom.

N’Golo Kanté har hyllats av de flesta som en av de viktigaste anledningarna bakom Frankrikes VM-guld. 27-åringen dominerade stort på det franska mittfältet och plockade ned motståndarnas offensiva stjärnor match efter match när Frankrike gick hela vägen i sommar.

Dominerade i VM

Men Kanté har även hyllats vid sidan av planen för sin respektfulla attityd och osjälviska personlighet. I går spreds en underbar historia om att Kanté inte vågade röra pokalen och att en lagkamrat fick kliva in.
”Steven N’Zonzi tvingades be vissa spelare att låta Kanté hålla i pokalen när han själv var för blyg för att fråga eftersom han inte ville lägga beslag på den före någon annan”, skrev fotbollssajten Get French Football.

Och nu kommer nästa avslöjande om Kanté. För det var någon som inte alls stämde med den defensive mittfältaren i VM-finalen, han var inte alls sig själv och byttes även ut i 55:e minuten. Nu har sanningen kommit fram.

Kantés sjukdom

Franska tidningen Le Parisien skriver att fransmannen led av magkatarr under söndagen när VM-finalen spelades, men valde ändå att spela trots både kräkningar och svåra magsmärtor. Ytterligare ett bevis på N’Golo Kantés storhet som fotbollsspelare och människa.

Han trotsar till och med sjukdom för att sätta laget före jaget.
”Hans svaga insats – efter ett strålande VM – i söndags förvånade de flesta. Men det här förklarar förmodligen varför Didier Deschamps tog beslutet att plocka av honom efter 55 minuter spel”, skriver Le Parisien.

Dela artikeln för att hylla VM-hjälten N’Golo Kanté!

LÄS MER: Janne Anderssons första ord om helgalna jobbförslaget efter VM-succén

Sverige tar jättekliv på nya världsrankingen efter stora VM-succén