Janne Anderssons första ord om helgalna jobbförslaget efter VM-succén

Janne Andersson är hemma i Halmstad igen efter stora VM-succén.
Då får han så klart frågan om det helgalna jobbförslaget – från Irak.
– Kommer komma hur mycket rykten som helst, säger han till Kvällsposten.

I kväll hyllades Janne Andersson rejält hemma i Halmstad i halvtid under träningsmatchen mellan HBK och förre Halmstadtränaren Roy Hodgsons Crystal Palace. Han hyllades för den otroliga VM-insatsen som Sverige stod för i Ryssland när man nådde kvartsfinal i VM.

Bragdresan till VM

För det måste man verkligen göra när man ser den makalösa resan som Janne har gjort med det här svenska laget efter att ha tagit över landslaget för två år sedan. Då var de helt uträknade men nu är Sverige ett av världens åtta bästa landslag.

Sverige har kokat av fotbollsfeber och det har förbundskaptenen verkligen märkt av hemma i Sverige.
– Förra veckan i Lidingö träffade jag väldigt få människor, men sen jag kom till Halmstad är det väldigt många som gratulerat och sagt att det är jätteroligt och att de är stolta och glada för det vi har gjort. Det är fantastiskt att ha ett jobb som gör att människor engagerar sig på det sätt de gjort, säger Andersson till Kvällsposten.

Helgalna förslaget

Efter VM-succén har Janne Andersson hyllats av de flesta och det är inte bara i Sverige som hans jobb uppskattats. Nyligen kom även uppgifter om att Irak ville värva honom som förbundskapten i vad som känns som ett helgalet jobberbjudande ändå.
–  Jag har inga kommentarer om någonting förutom att jag är svensk förbundskapten och väldigt glad och stolt över det. Jag har kontrakt två år till, det kommer säkert komma hur mycket rykten som helst kring allting, men jag kommenterar det jag tycker är värt att kommentera, säger han om ryktet.

Janne om framtiden

Sedan hemkomsten till Sverige har Andersson även haft utvecklingssamtal med både spelare och ledare för att gå igenom och analysera VM-insatsen från alla håll. Och hittills har förbundskaptenen ännu inte fått något officiellt besked för om någon av VM-hjältarna ska lägga av i landslaget.
– Ingenting, vi har pratat ihop oss lite och sen låter vi det gå lite. Efter det kommer vi meddela hur spelarna ser på det för det är deras beslut och tankar. Jag har inte pratat med riktigt alla utan jag är inne i den processen, säger han till Kvällsposten.

Dela artikeln för att hylla Janne Andersson efter VM-succén!

LÄS MER: VM-guldhjältens oväntade passning – till Zlatan(!)

Han blev ”Turbo” med hela svenska folket – här är VM-hjälten Magnus Svenssons nya oväntade jobb

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);