ÖFK-bollkalle trakasserades under match – klubben tvingades ingripa: ”Helt oförsvarbart”

Under cupmötet mellan Östersund och Gais blev en bollkalle verbalt trakasserad.
Så pass grovt att ÖFK till slut fick plocka bort pojken för att skydda honom, rapporterar GT.

I helgen tog Östersund emot Gais i svenska cupens kvartsfinal. ÖFK vann med 1-0, men vid sidan om matchen utspelades dystra scener.

Ett antal supportrar tappade humöret totalt och gick till verbala angrepp mot en bollkalle stationerad nere vid sidlinjen.

Tvingades agera

Till slut var Östersund tvungna att plocka bort honom från området vid Gais-klacken.
– Vi kommer inte att gå ut med vad som skreks, men vi valde att byta ut bollkallen för han upplevde ett visst obehag, vilket är fullt förståeligt. Gais har bett så hemskt mycket om ursäkt å klubbens vägnar för de här individernas beteende säger ÖFK:s säkerhetsansvarige Joakim Jansson till GT.

ÖFK agerade som en försiktighetsåtgärd och pojken ska efter attacken må bra.

Kan straffas  ”Helt oförsvarbart”

Gais tar avstånd från supportrarnas agerande och öppnar nu för att straffa de ansvariga i efterhand.
– Om man skriker saker till en ung kille så att han blir så ledsen att han inte vill vara kvar som bollkalle, så är det helt oförsvarbart. Det är klart att vi inte står bakom det som klubb, säger Gais klubbchef Erik Bergkvist till GT och fortsätter:
– Vi kommer att följa upp det med hjälp av Östersund. Vi får se om det blir någon form av åtgärd, det vet vi inte nu. Vi har för lite kött på benen för tillfället.

Enligt GT har Gais supporterklubb ”Gårdakvarnen” inte velat kommentera händelsen.

LÄS MER: Här är läckta bilderna på svenska VM-tröjan – som  nu tokhånas i England

Henke Larssons definitiva svar – om Zlatan i fotbolls-VM: ”Det är bara vad jag tror”

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);