Officiellt: Här är PL-gigantens första värvning i januari – flyttar efter succéhösten

Liverpool har gjort klart med första värvningen för 2020.
Den 1 januari flyttar succéspelaren Takumi Minamino till Premier League-klubben.
– Det har varit min dröm att bli Liverpool-spelare, säger nyförvärvet.

Premier League-serieledaren Liverpool har gjort klart med sin allra första värvning i januarifönstret. I dag blev det officiellt att succéspelaren Takumi Minamino skrivit på för PL-giganten.

Liverpool värvar

För 24-åringen är det en dröm som blir verklighet.
– Ett av mina mål var att någon gång spela i Premier League. Jag tänkte att om jag successivt tar framsteg i min karriär så kommer jag någon dag spela där, säger han till Liverpools webbplats.

Takumi Minamino, RB Salzburg
FC Red Bull Salzburg Erling Braut Haland, right, and Takumi Minamino celebrate a goal against KRC Genk during the Champions League Group E at Red Bull Arena in Salzburg, Austria, Tuesday, Sept. 17, 2019. (AP Photo/Kerstin Joenson) BA109

Japanen har gjort succé hos RB Salzburg under hösten, i skuggan av supertalangen Erling Braut Håland. Minamino har gjort imponerande 9 mål och 11 assist hittills i år och övertygade även när RB Salzburg mötte just Liverpool i Champions League-gruppspelet.
– Från de matcherna lärde jag mig att detta lag (Liverpool) har hög teknik och intensitet, säger nyförvärvet i sitt första uttalande.
– Det har varit min dröm att bli en Liverpool-spelare. Och mitt mål är att vinna Premier League och Champions League, och att kunna bidra till detta lag.

Jürgen Klopp jublar

Liverpooltränaren Jürgen Klopp är också väldigt nöjd med att få in 24-årige yttern i sitt lagbygge.
– Det här är fantastiska nyheter och ett fantastiskt tillskott. Vi är väldigt, väldigt glada över detta, säger huvudtränaren i ett pressmeddelande.
– Jag är också ganska säker på att vi från och med nu har adderat flera från Japan till vår Liverpool-familjt. Till alla som följer oss nu för att vi har en av landets mest lovande talanger, så säger jag välkommen – det här är en speciell klubb att vara en del av.

Takumi Minamino, RB Salzburg
160810 Sveriges Robin Quaison och Japans Takumi Minamino under fotbollsmatchen mellan Japan och Sverige den 10 augusti 2016 under OS i Salvador. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / 91449

Även om Minamino redan blivit presenterad i Liverpool så blir han spelklar först 1 januari då transferfönstret öppnar igen. Tidigare har det ryktats om att japanen haft en utköpsklausul på bara 90 miljoner kronor.

LÄS MER: Engelska jättehyllningen till svenska supertalangen – med på prestigefyllda listan