Officiellt: Graham Potter lämnar – och tar med sig ytterligare två från ÖFK

Officiellt: Graham Potter lämnar – och tar med sig ytterligare två från ÖFK

Nu är det officiellt!
Graham Potter lämnar Östersunds FK för brittiska Swansea.
Men han lämnar inte Jämtland ensam…

Det kommer ju inte direkt som någon överraskning. För processen har varit segdragen. I flera veckors tid har Östersunds FK:s succétränare Graham Potter varit på väg till Premier League-nedflyttade Swansea.

De lämnar också ÖFK

Nu är övergången helt presenterad och klar! Och Potter blir inte den enda att lämna ÖFK i samband med övergången. Även assisterande tränaren Billy Reid och scouten Kyle Macauley följer med till Swansea.

Både Swansea och Östersund har nu bekräftat på sina officiella webbplatser att parterna är helt överens.
– Klubben vill lyckönska alla tre då de tar sig an nya utmaningar. Eftersom jag känt till hur Swansea jobbar mer än tio år tillbaka i tiden så kände jag att det är ett sådant projekt som är ämnat för Graham. Jag förstod att han ville ta utmaningen, säger ÖFK-ordföranden Daniel Kindberg i ett pressmeddelande.

Kompensation till ÖFK

Potter hade kontrakt med Östersund fram till 2022 och där Swansea bekräftar att man kommer att kompensera ÖFK en summa för att få loss tränaren från kontraktet. Hur mycket den summan ligger på är ännu inte känt.

Östersund meddelar även att man är igång med jakten på en ny tränare till klubben. ÖFK har nu ett VM-uppehåll på sig att hitta den perfekta ersättaren.

För Potter börjar nu arbetet med att spela upp Swansea från The Championship tillbaka till Premier League igen. 43-åringen reser till det walesiska laget i början av nästa vecka.

Dela artikeln för att säga vad du tycker om det här!

LÄS MER: Allt du behöver veta om fotbolls-VM 2018!

Här är Graham Potters nya monsterlön i ÖFK – tjänar mer än ALLA spelare i Allsvenskan