Här är Graham Potters nya monsterlön i ÖFK – tjänar mer än ALLA spelare i Allsvenskan

Här är Graham Potters nya monsterlön i ÖFK – tjänar mer än ALLA spelare i Allsvenskan

I veckan blev det klart att Graham Potter förlänger med Östersunds FK.
Och får dessutom en monsterlön.
Nu visar det sig att engelsmannen blir bäst betald av alla i Allsvenskan – både spelare och tränare, avslöjar Fotbolldirekt.

Ända sedan Graham Potter ledde lilla Östersunds FK till en riktig bragdresa i Europa League som tog slut först i sextondelsfinalen mot Arsenal så har det kryllat av flyttrykten. Engelske succétränaren har kopplats ihop med flera Premier League-klubbar senaste tiden.

Men i veckan försvann alla rykten när Östersunds FK offentliggjorde att Potter förlängt med klubben och skrivit på ett nytt fyraårskontrakt. Projektet uppe i Jämtland är helt enkelt alldeles för roligt att lämna.

”Så totalt givet”

Potter får även rejält med lön för mödan också. Nu avslöjar Fotbolldirekt ÖFK-tränarens nya monsterlön i fyraårskontraktet. Och det är en lön som faktiskt gör Graham Potter till den bäst betalde i hela Allsvenskan – både bland tränare och spelare.

Den nya lönen uppges ligga på hela 250 000 kronor i månaden.
– Han ska vara vår högst betalde i Östersund. Det är så totalt givet, säger ordföranden Daniel Kindberg till sajten utan att bekräfta några summor.
– Jag kan inte kommentera siffror men jag hävdar ju att en tränare ska vara bäst betald.

Ingen i ÖFK tjänar mer än 65 000

Enligt Fotbolldirekts uppgifter finns det endast 3-5 spelare i Allsvenskan som har månadslöner på över 200 000 kronor, samtidigt som ingen spelare i Östersund tjänar mer än 65 000 kronor i månaden.

Dela artikeln för att hylla Östersunds FK:s succéman Graham Potter!

LÄS MER: Stora överraskningen i ÖFK – efter Lagerbäcks besked: ”Det kom som en chock”

Rejäla sillybomben i svensk fotboll – flyttar till Sverige efter hela 186 Serie A-matcher(!)