Nya MLS-bråket kring Zlatan – efter kontroversiella beslutet: ”Deras eget jäkla fel”

Zlatan Ibrahimovic stängde av i en match för att ha missat MLS All Star-match. 
Det beslutet kan nu få stora konsekvenser för LA Galaxys fortsatta spel under säsongen.

Zlatan Ibrahimovic valde att stå över MLS All Star-match för att i stället vila upp sig i och med det täta matchandet.

Men det gillades inte av ligans pampar, som valde att stänga av Zlatan i ligamatchen mot Colorado.
– Det är löjligt. Men de gör vad de vill. Jag kommer från en annan värld. Den riktiga världen. Det är vad det är, jag respekterar det, sa Zlatan då om avstängningen.

Kritiserar MLS

Men avstängningen kan nu få betydligt större konsekvenser för LA Galaxy än väntat.

Klubben förlorade matchen Zlatan var avstängd i och är nu bara två poäng från att missa slutspelet, någonting som har noterats av LA Times fotbollsreporter Kevin Baxter.

”Så vad händer om LA Galaxy missar slutspelet med en poäng? Kommer den avgörande faktorn bli att ligan beslutade sig för att stänga av Zlatan i Colorado-matchen – som Galaxy förlorade – bara för att han missade MLS-pampens trädgårdsparty?”, skriver Baxter på Twitter.

Slår tillbaka mot Zlatan

Zlatan Ibrahimovic är bara två mål ifrån att nå milstolpen 500 mål i karriären. En milstolpe som kan komma att nås i hemmamötet med lokalrivalen Los Angeles FC på lördag.

Baxters uttalande har dock mött motstånd, bland annat från MLS-programledaren Andrew Wiebe. Han anser snarare att LA Galaxy får skylla sig själva – och att Zlatan borde vetat bättre.

”Jag tänker inte försvara regeln, men Zlatan visste konsekvenserna när han bojkottade matchen. Om Galaxy missar slutspelet med en poäng borde de rikta skulden mot sig själva, som tappade poäng mot Colorado och Minnesota förra veckan efter att ha tagit ledning i matcherna och som har fattat fruktansvärda beslut på marknaden gällanbde sin defensiv”, skriver Wiebe på Twitter och fortsätter: