Nya beskedet för Kristoffer Olsson – positiva meddelandet från läkarna: ”Han är stabil”

Sjukhuset har sett ”positiva signaler” kring Kristoffer Olssons tillstånd de senaste dagarna. Det säger Arne Sandstø som är tränare i svenskens danska klubb FC Midtjylland.
– Läkarna är nöjda. Han är stabil, säger Sandstø.

Den 28-årige fotbollsmittfältaren vårdas i respirator på Århus sjukhus sedan drygt en vecka tillbaka. Hans klubb Midtjylland berättade för första gången i tisdags om läget, och att Kristoffer Olsson drabbats av någon form av akut hjärnsjukdom som gjorde att han förlorade medvetandet i hemmet.

Nu kommer försiktigt positiva nyheter om svenskens mående.
– I går (torsdag) kom det positiva signaler på det som har skett de senaste dagarna. Läkarna är nöjda. Han är stabil, säger tränaren Arne Sandstø till NTB.

Artikeln fortsätter nedanför.

Norrmannen, som jobbar bredvid huvudtränaren Thomas Thomasberg, säger samtidigt att klubben upplever en svår tid. Beskedet om Kristoffer Olsson påverkar alla i FC Midtjylland.
– Det är helt naturligt att det blir en mer dämpad stämning och att det präglar hela atmosfären kring klubben. Kristoffer har spelat länge i laget, han har Midtjyllands dna i sig, säger Sandstø.

Spelarna får dagliga uppdateringar och har dessutom möjlighet till mentalt stöd vid behov.

På fredagskvällen spelar FC Midtjylland mot FC Köpenhamn. Då planeras en gemensam hyllning till Kristoffer Olsson.

LÄS MER: Därför höll klubben Kristoffer Olssons sjukdom hemlig för resten av världen – erkänner nu: ”Det enda som är viktigt”

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev