Nu svarar Dplay – efter den enorma kritiken: ”Det har inte fungerat…”

Allsvenskan sänds för första gången på Dplay.
Men det har verkligen blivit en hel del kritik på grund av tekniska problem.
– Det är verkligen bara att beklaga att det inte fungerat för alla, säger Discoverys sportchef Hanif Hosseini till SportExpressen.

Efter många år hos C More har Allsvenskan tagit steget över till Dplay den här säsongen. Tyvärr har det blivit en väldigt speciell debutsäsong på grund av coronaviruset.

Dplay svarar

Så sent som 14 juni kom Allsvenskan igång efter en lång försening. Efter tätt matchande har vi nått en fjärdedel av säsongen nu.

Dplay, Allsvenskan
200622 Dplays Jonas Dahlquist och Alexander Axén intervjuar IFK Göteborgs Mattias Bjärsmyr under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan IFK Göteborg och Mjällby den 22 juni 2020 i Göteborg. Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN / kod CS / CS0014

Discoverys sportchef Hanif Hosseini ger nu sin syn på hur det har gått för den sändande tv-kanalen. Han är nöjd med den första tiden även om det har varit en stor utmaning på grund av pandemin.
– Dels gäller det att hålla fokus på jobbet, det är svårare när inramningen saknas. Vi vet att allsvenskan är väldigt känd för publiken som kommer till arenorna. Det är annorlunda för kommentatorer, programledare och experter som jobbar. Det har vi pratat om. Hur ska man lägga tonen? Vad ska man trycka på i sin kommentering? Vi har haft ett sånt jävla sug på att starta den här rättigheten, flera av oss har väntat i 2-3 år. Jag tror engagemanget och suget hjälper oss i den här svåra tiden, säger han i en intervju med SportExpressen.

Enorm kritik

Men samtidigt går det inte att blunda för kritiken som uppstått. På sociala medier har det varit starka reaktioner mot Dplay på grund av tekniska problem som ställt till det en hel del.
– Vi tar det självklart på största allvar. Vi har tyvärr ställts inför en del tekniska utmaningar och det är vi väldigt ödmjuka inför. Det är verkligen bara att beklaga att det inte fungerat för alla. Vi arbetar och har arbetat frekvent för att lösa utmaningarna, det tycker jag vi har gjort också, säger sportchef Hosseini till kvällstidningen.

Dplay, Allsvenskan
200713 En mikron från Dplay inför fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Malmö FF och IFK Norrköping den 13 juli 2020 i Malmö. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / LT0010

En av orsakerna till att det inte har fungerat så bra är den korta startsträckan som tv-kanalen fick inför säsongsstarten av Allsvenskan. Då försäsongen helt ställdes in på grund av coronaviruset som satte stopp för alla fotbollsmatcher.
– Vi har absolut varit förberedda, det har inte kommit som en överraskning att det skulle vara ett stort tryck. Med teknik är det olika problem som kan dyka upp. Vissa problem handlar om operatör eller uppkoppling, det är sånt som vi inte kan lösa. Sedan har vi haft problem som vi har ansvar för som vi har jobbat hårt med att fixa. Vi hade hoppats på att få en ordentlig försäsong så att vi hade kunnat testköra våra plattformar och tekniska lösningar bättre men tyvärr är läget som det blev för alla, säger Discoverys sportchef.

I kväll går Allsvenskan in i sin åttonde omgång. Hittills leder IFK Norrköping serien överlägset med fyra poäng ned till tvåan Elfsborg.

LÄS MER: Här bjuder allsvenska doldisen på tidernas märkligaste tröjdragning: ”Den värsta jag sett…”

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!