Nu avslöjar supertalangen varför han nobbade Arsenal – efter mötet med Wenger

Kylian Mbappé valde till slut PSG.
Men nu berättar supertalangen, som jagades av alla, om sitt möte med Arsene Wenger.
Och varför han alltså nobbade Arsenal.

Arsenal hade ett riktigt tufft slut på transferfönstret. Under Deadline Day tappade man Alex Oxlade-Chamberlain till Liverpool, man misslyckades med att värva Thomas Lemar och en övergång för Alexis Sanchez till Manchester City stoppades i allra sista stund.

Nu visar det sig att Arsenal även snuvades på en annan övergång, en affär som utan tvekan hade blivit sommarens mest uppseendeväckande. För Arsenal fick ett nej från sommarens mest jagade spelare, Kylian Mbappé. 18-åringen valde istället oerhört storsatsande PSG.

”Arsenal var verkligen ett alternativ”

I en intervju berättar Mbappé om sitt möte med Arsenaltränaren Arsene Wenger.
– Ja, jag träffade Wenger, han är en fantastisk tränare. Han har ett väldigt gott rykte här i Frankrike, han är respekterad och vet precis hur man utvecklar unga spelare, säger den unge fransmannen enligt Goal.com.
– De (Arsenal) var verkligen ett alternativ för mig. Men självklart var PSG huvudmålet. Vi vägde för- och nackdelar hos alla klubbar men min familj sa åt mig att det var mitt beslut, och att jag var tvungen att ta det själv.

”Jag vill vara här”

Valet föll på PSG och där blir Mbappé lagkamrat med andra nyförvärvet och världens dyraste fotbollsspelare, Neymar. Men han erkänner ändå att engelsk fotboll lockade honom. Mest på grund av när han provspelade hos Chelsea som junior och föll för den engelska mentaliteten.
– Då väcktes idén i mig. Inte bara för att jag var i Chelsea utan då började jag tänka: ”Jag vill vara här, jag vill vara en av de stora spelarna som hela tiden försöker ge människor glädje, säger tonåringen.

Kanske får Arsenal en ny chans i framtiden…

LÄS MER: Beviset på Zlatans storhet i England – trots att han spelade 0 matcher(!)