Nu avslöjar Kennet Andersson: Därför nobbade han två av Europas största lag

Efter VM-bragdbronset 1994 var Kennet Andersson glödhet.
Men nu avslöjar målkungen att han faktiskt nobbade Barcelona och Juventus.
– Det var ett svårt beslut, säger han som gäst i podcasten ”Lundh”.

Sommaren 1994 dansade hela Sverige tillsammans med A-landslagets framgångar under fotbolls-VM i USA. Och den som dansade allra bäst var Kennet Andersson som gjorde fem mål och förvandlades till en av Europas allra hetaste anfallare.

Inför bragdmästerskapet hade Andersson redan kommit överens om en flytt till franska Caen. Hade han väntat till efter VM-bronset hade han kunnat skriva på för betydligt större klubbar.
– Caen var intresserat. Det var redan klart att jag skulle dit. Men i Detroit förstod Caen både på gott och ont att de behövde sajna mig innan någon annan skulle göra det, så då skrev jag på. Men det gick inte bra där, inte för mig och laget var inte bra, berättar Kennet Andersson som gäst i podcasten ”Lundh”.
– Benfica var väldigt hett och jag vet att Barcelona också dök upp. Men jag kände att jag hade skrivit på ett kontrakt: ”Nu spelar jag med Caen, that’s it”.

”Det är Juventus, Kennet!”

Efter bara en säsong i Caen fortsatte karriären vidare till Serie A. Där skulle en ännu större klubb komma att höra av sig för att värva den långe anfallaren. Men återigen tackade svensken nej till en storflytt.
– Det var ett svårt beslut. Min agent sa att: ”Det är Juventus, Kennet! Det är Lippi. Han gillar dig. Kom igen nu, jag måste ändå fråga!” Han tyckte att jag skulle ta det steget. Men jag trivdes bra i Bologna. Visst, det hade varit kul att vinna någon Scudetto, men äh, var det hela världen?

Det var i Bologna som Kennet Andersson gjorde flest mål i klubblagssammanhang med 33 mål på 114 matcher.

LÄS MER: Här tar landslagsikonen Kennet Andersson ut de 11 bästa han spelat med