Norska hånet mot Sverige – som misslyckades helt: ”Förstår att svenskarna skrattar”

Norska hånet mot Sverige – som misslyckades helt: ”Förstår att svenskarna skrattar”

Sverige hånades i Norge efter förlusten mot Tyskland.
Nu låter det helt annorlunda i vårt kära grannland…
– Jag förstår att svenskarna skrattar nu, säger norska journalisten Esten O. Saether enligt SportExpressen.

ANNONS: Tidsbegränsat erbjudande på 500% i välkomstbonus upp till 500 kronor! Sätt in 100 kronor – och få hela 600 kronor att spela för. Klicka här för att lägga ditt spel direkt

När Sverige föll mot Tyskland efter ett 2-1-mål i 95:e minuten av Toni Kroos så jublade norrmannen Esten O. Saether, krönikör på Dagbladet. I sin krönika beskrev hans in glädje över att Tyskland slagit Sverige och praktiskt taget skickat ut dem.
”Tack för att du räddade oss från den svenska turen, Toni! För VM är trots allt roligare med Tyskland än med Sverige”, skrev han på Dagbladet.

Sverige förtjänade inte

Saether tyckte att tyskarna var helt överlägsna och att Sverige inte förtjänade att gå vidare i VM. Men som han fick äta upp de orden.

För bara några dagar senare är nu Sverige vidare efter att ha kört över Mexiko och vunnit gruppen. Samtidigt som Tyskland chockförlorat mot Sydkorea och slutat sist i gruppen.

Fått äta upp sina ord

Men Saether försvarar ändå sin text trots att han fått äta upp sina ord om Sverige.
– Den krönikan var ett stycke om hur bra Sverige är på att spela fotboll. Egentligen. Men just den matchen var inte den typen av match där Sverige borde ha vunnit och slagit ut Tyskland, säger Saether enligt SportExpressen.
– Den svenska fotbollskulturen tycker jag är väldigt fin, och jag gillar att de värderingar som Sverige står för lyckas i VM. Jag har inte gjort något annat än hyllat kollektivet. Jag tycker att det är fantastiskt. Men jag älskar Tyskland. Jag ville inte att tyskarna skulle åka ut.

”Förstår att de skrattar”

Nu har Esten O. Saether skrivit en ny krönika med en helt annan vinkel på Sverige efter överkörningen av Mexiko. Krönikan har följande rubrik: ”Nej, den här gången var det inte tur, Sverige! Det var en bragd värdig de bästa”
– Jag förstår att svenskarna skrattar åt mig nu. Jag gillar att glädja svenskarna. Men det var inte det jag skrev. Hade jag skrivit att Sverige var förfärligt så hade det varit en grej… men jag skrev det motsatta, säger norrmannen till kvällstidningen.

ANNONS: Missa inte! Just nu får alla nya spelare 500 procent upp till 500 kronor. Sätt in 100 kronor och få hela 600 kronor att spela för. Gäller endast via den här länken!

Dela artikeln för att hylla svenska landslaget i VM!

LÄS MER: Allt du behöver veta om fotbolls-VM 2018!

Granens reaktion när han får höra om Tysklands chockförlust är det bästa vi någonsin sett