När Zlatan tröttnade totalt på säkerheten i Manchester – och kom med det kaxigaste hånet mot personalen

När Zlatan tröttnade totalt på säkerheten i Manchester – och kom med det kaxigaste hånet mot personalen

Zlatan Ibrahimovic tröttnade på säkerheten i Manchester.
Då kom han med en klockren replik till personalen.

Zlatan Ibrahimovic var inte direkt hyllad av kritikerkåren i England. Under sina år i storklubbar som Inter, Milan, Barcelona och PSG hade han gjort enorma avtryck och fullständigt vräkt in mål, men i England var man fortfarande inte särskilt imponerade.

Kritiken mot United

Många experter menade att Ibrahimovic inte skulle klara av att spela i Premier League, och det var därför förväntansfullt när han valde att lämna PSG för spel i Manchester United, under sommaren 2016. Ibrahimovic gjorde också braksuccé direkt, och det går helt klart att sammanfatta tiden i England som klart godkänd för superstjärnan.

170524 Manchester Uniteds Zlatan Ibrahimovic under finalen i Europa League mellan Ajax och Manchester United den 24 maj 2017 i Stockholm. Foto: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN

Men Ibrahimovic har i efterhand sagt att han inte varit överdrivet imponerad över hur klubben sköttes. Manchester United är en av världens största klubbar, vilket Ibrahimovic inte tycktes märktes, då han bland annat reagerade kraftigt på att klubben faktiskt drog dryga tio kronor av Zlatans lön varje gång han tog en juice. Men det var fler saker som Zlatan störde sig på.

Klockrena hånet

Han skriver i sin senaste bok att han ledsnade rejält på säkerheten kring träningsanläggningen som klubben hade – så pass att han till slut kände sig tvingad att säga ifrån.

”Varje dag bad de mig visa legitimation för jag skulle få komma in på träningscentret. Jag rullade ner bilfönstret och sa till killen vid grinden: ’Lyssna nu, kompis, jag har kommit hit varje dag i en månad nu. Jag är den bästa spelaren i världen. Om du fortfarande inte känner igen mig har du fel jobb’”, skriver Ibrahimovic i boken.

Zlatan Ibrahimovic, Manchester United
170226 Manchester Uniteds Zlatan Ibrahimovic grimaserar inför finalen i engelska ligacupen mellan Manchester United och Southampton den 26 februari 2017 i London. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87418

Zlatan Ibrahimovic gjorde 33 ligamatcher för United under åren i England, där han svarade för totalt 17 mål. Efter sejouren där blev det flytt till LA Galaxy, men han återvände till europeisk toppfotboll 2020, för spel i AC Milan, där han i helgen blev ligamästare.

LÄS MER: Världsstjärnan Kylian Mbappés fina ord direkt till Zlatan – hyllas stort efter ligaguldet: ”En legendar”

Få våra nyhetsbrev!