När Zlatan skulle döpa sin splitternya båt – och drömde om att spela alla ett spratt: ”Se på fan! Det är ju Ibra!”

När Zlatan skulle döpa sin splitternya båt – och drömde om att spela alla ett spratt: ”Se på fan! Det är ju Ibra!”

Zlatan Ibrahimovic skulle köpa en ny båt.
Då funderade han länge på namnet.
Det slutade med att han bara ville jävlas med folk.

Zlatan Ibrahimovic är inte bara en av tidernas bästa anfallare – han är dessutom en riktig skojare vid sidan av planen. För det är inte bara på grund av sina enorma mängder mål i några av världens största klubbar som han blivit så omåttligt populär världen över, det är hur han agerar utåt.

Skulle döpa båten

Ibrahimovic har nästan alltid ett fyndigt svar på tal när han får en fråga av journalister, och han är inte direkt den som sitter tyst åt sidan när alla pratar om honom. Han sticker alltid ut hakan när han kan, och det är inte sällan som han får sina fans att skratta med ett skämt eller en klockren kommentar – ofta något i stil med hur överlägsen han är alla andra.

Och det var ingen skillnad när Ibrahimovic hade köpt en jättebåt. För nya båtägare är det inte helt oviktigt att döpa sin nya dyrgrip till något speciellt, men för Ibrahimovic var det helt tvärtom. 

I sin bok skriver han om det.

”För båtar använder alla storslagna namn som liknar filmtitlar: Black Legend, Gold Star, Lady Mary…”

”Nämen se på fan!”

Men Ibrahimovic tänkte alltså helt annorlunda – och valde i stället att spela alla som eventuellt skulle se båten på en brygga ett spratt.

”Jag tänkte: Jag kallar min båt ’Unknown’, alltså ’okänd’. Så den som ser den säger: Men vilken idiot kallar en båt för Okänd? Vad är det för jävla namn?”

151124 Zlatan Ibrahimovic under en presskonferens inför fotbollsmatchen i Champions League den 24 november 2015 i Malmö. Foto: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN

Och i Ibrahimovics drömscenario skulle då den intresserade personen få sig en rejäl chock när Ibrahimovic plötsligt dök upp.

”Sedan går jag ut på bryggan och då säger han: ’Men se på fan, det är ju Ibrahimovic’”. 

LÄS MER: Zlatan Ibrahimovics helsköna replik på känsliga frågan – svarar brutalt ärligt: ”Om jag inte får betalt så…”

Få våra nyhetsbrev!