När Zlatan fick hela fotbollsvärlden att jubla högt – efter motståndarens förbjudna drag mot Lionel Messi

Zlatan såg att motståndaren gjorde det förbjudna mot Lionel Messi.
Då reagerade han blixtsnabbt.
Draget fick hela fotbollsvärlden att jubla högt.

Zlatan Ibrahimovic har alltid varit den som står upp för sig själv och sina lagkamrater. Svensken har alltid varit en av världens bästa målskyttar, med en spelstil som få ens varit nära. Han har haft fysiken, snabbheten, tekniken – och målsinnet. Och det räckte hela vägen till storklubbar som Milan, Manchester United och PSG.

Stödet till Messi

Men Zlatan har även alltid hyllats för sina ledaregenskaper, och sättet som han gör sina lagkamrater bättre. Ibrahimovic har aldrig tagit någon skit, och om han tycker att någon gör fel, både på och vid sidan av planen, så låter han alltid alla veta om det. Och precis så var det under tiden i Barcelona, även om det kanske var ett tyngre år för Zlatan Ibrahimovic.

090823 Fotboll, spansk, spanska supercupen, Barcelona: Zlatan Ibrahimovic, Barcelona. © Bildbyrån

Ibra kom inte helt överens med tränaren Pep Guardiola, och i efterhand har svensken riktat enorm kritik mot demontränaren, framför allt i boken ”Jag är Zlatan”. Ibrahimovic hyser dock större respekt för Lionel Messi. Zlatan har tidigare sagt att Messi är hans favorit i den klassiska duellen mellan argentinaren och Cristiano Ronaldo, och på senare år har det kommit fram hur mycket Zlatan stöttade Messi under åren i Barcelona, när argentinaren gick igenom en tuff period på planen.

LÄS MER: Zlatan Ibrahimovics fem ord till Jonas Eriksson i spelartunneln – som förändrade svenskens karriär: ”Sedan dess så…”

Hyllas efter draget

Lionel Messi är tidernas bästa fotbollsspelare enligt många, och det är inte många motståndare under åren som gått på honom genom exempel knuffar efter avblåsning. Nästan alla visar en enorm respekt mot Messi, men verkligen inte alla. En gång, i en match mot Stuttgart i Champions League, så hamnade Messi och en motståndare i ett gruff i slutskedet. Messi fick då en knuff – och det gillade inte Ibrahimovic.

Ibrahimovic gick snabbt emellan och utdelade en ännu hårdare knuff – och då var det ingen som ens vågade gå nära Messi. Zlatans drag fick hela fotbollsvärlden att jubla högt – och i kommentarsfältet till klippet på Youtube så strömmar hyllningarna in.

”Zlatan får det att se lätt ut!”, skriver en.

”Zlatan står alltid upp för sig och sina lagkamrater. Respekt”, skriver en annan.

”Han ska vara glad att Zlatan bara använde tolv procent av all sin styrka”, skriver en tredje.

LÄS MER: Zlatan talar rakt från hjärtat och hyllar VM 94-hjälten Klas Ingesson på vackraste sätt med tårfyllda ord