När Torbjörn Nilsson lurade upp hela Hammarbyförsvaret på översta läktaren

När Torbjörn Nilsson var som bäst kunde han verkligen göra vad han ville på planen.
Det bästa exemplet på det är legendarens supermål mot Hammarby, när han lurade två Bajenbackar OCH Ronnie Hellström upp på läktaren.

Torbjörn Nilsson kallades ”Gud” av en anledning. För IFK Göteborgs legendariske målgörare var en anfallare av yppersta världsklass.

Han gjorde hela 332 mål för ”Blåvitt” under en tid när de var en av Europas mest framgångsrika klubbar. Torbjörn Nilsson var den stora stjärnan när IFK vann Uefacupen 1982 och målkungen även vann skytteligan.

”Gud” var på lekhumör

Han var helt enkelt för överlägsen i svensk fotboll. Och det finns inget tydligare bevis på det än när IFK Göteborg mötte Hammarby i Allsvenskan.

”Gud” var på riktigt lekhumör och bjöd på ett Allsvenskans absolut kyligaste mål genom tiderna när han på egen hand snurrade upp först en back, sedan även stormålvakten Ronnie Hellström och så avslutade han med att finta bort ännu en back innan han rullade in bollen i öppet mål.

Så genialt, så vackert och så retfullt. Och det var nästan som att Nilsson skämdes lite över att han varit nästan för respektlös med sitt drömmål, se det med egna ögon här nedanför.

”Jag drar en massa spelare”

För några år sedan fick IFK-legendaren frågan vilket mål som han är mest känd för.
– Det är ju Hammarbymålet, när jag drar en massa spelare. Eller ”massa”… Tre stycken tror jag att jag dribblar av. Grejen med det var att matchen inte gällde något. Halmstad var redan klara mästare, svarade han ödmjukt i intervjun med GP.

LÄS MER: Här tar Torbjörn Nilsson ut de 11 bästa han någonsin spelat med

Se när Torbjörn Nilsson leker med Hammarby:

https://www.youtube.com/watch?v=Ar74JuyFN_4