När svensken stod för det förbjudna i straffområdet – och vägrar erkänna sitt fusk efteråt: ”Domaren dömer”

Det finns många roliga intervjuer.
Och när svensken Andreas Thomsson vägrade erkänna sitt fusk är ett riktigt guldkorn.

Handsregeln inom fotbollen måste nog vara den mest luddiga regeln inom alla idrotter. Den skapar oftast stor debatt inom sporten, och det är många som anser att den är otrolig inkonsekvent.

Oklara handsregeln

Det är inte ovanligt att det görs olika bedömningar från fall till fall. Och många pekar ofta på andra situationer när de inte får domaren med sig i ett fall som rör att bollen tar på handen.

Foto: Twitter

Det är en av de största anledningarna till att VAR har kommit till fotbollen, men regeln har ännu inte fått någon klarhet i sig. Det finns nästa hur många kamera-vinklar som helst under fotbollsmatch, och från tv-soffan kan man enkelt se om en boll tar på handen eller inte. Annat var det på 90-talet där tillgången till reprisbilder inte var lika tillgängliga som nu.

Tydliga handsen – eller?

Tar bollen på handen är det många spelare som efter matchen erkänner att det var ett regelfel. Sedan finns det spelare som väljer att inte göra, och försvara sig själv ordentligt. Till exempel den före detta Kalmar FF-ikonen Andreas Thomsson som vägrar erkänna att bollen verkligen tog på handen innan han skickar in den i mål.

Foto: Twitter

– Oj. Det är inte mitt problem men visst. Han kan väl blåsa för hands men den tar i armen. Det är domarens bedömning, säger han i ett klipp som går att se nedan.

Men det här måste väl vara en av de mest solklara handssituationerna någonsin. Eller vad säger ni?

LÄS MER: Sven-Göran Erikssons vackra gest efter oväntade pengasuccén – skänker stora summor till välgörenhet

Få våra nyhetsbrev!