När ”Svennis” helt oanmäld dök upp i Mexiko – och grundlurade ett helt land(!): ”De var rosenrasande”

År 2008 presenterades Sven-Göran ”Svennis” Eriksson som ny förbundskapten för Mexikos landslag. Då dök den svenske tränaren helt oanmäld upp till nationalarenan – och fick det mexikanska fotbollsförbundet att rasa.

Sven-Göran Eriksson är Sveriges mest profilerade fotbollstränare genom tiderna. 73-åringen från Värmland har en gedigen karriär bakom sig och ligaguldet med Lazio, trippla serievinsterna med Benfica och uppdraget som Englands förbundskapten måste räknas som de främsta meriterna.

Dök upp helt oanmäld

När ”Svennis” utsågs till Englands nya förbundskapten 2001 blev han den första utanför de brittiska öarna som blivit tilldelad jobbet. En anmärkningsvärd förtjänst, och starten på Erikssons flera landslagsjobb.

År 2008, strax efter att ha fått lämna Manchester City, blev ”Svennis” klar som ny förbundskapten för Mexiko. Han blev snabbt populär i det nya landet, och ansåg sig själv ha rättigheten att ta till några extra friheter.

Foto: YouTube

Som den gången Sven-Göran Eriksson, strax efter han fick jobbet, helt oanmäld dök upp på Mexikos nationalarena till förbundets och journalisternas stora förtjusning.

”Svennis” vandrade plötsligt in på naturgräset med två stycken kvinnor i vardera arm, blåste lite i vaktmästarens visselpipa och ställde givetvis upp på intervjuer.

”Respektlöst!”

Eriksson gav säkerligen intrycket att han var en rätt skön och avslappnad förbundskapten, men det hela var så klart inte på riktigt. I stället var det skådespelaren Derek Williams som gjort sig känd för att efterlikna kändisar, och här grundlurade han verkligen alla inklusive förbundsfolk och media.

Ett riktigt roligt drag tyckte de flesta – förutom det mexikanska fotbollsförbundet som blev fullkomligt rosenrasande och menade att agerandet var totalt respektlöst.

Foto: YouTube

Sven-Göran Eriksson är i dag inte aktiv som fotbollstränare. Svenskens senaste uppdrag var som förbundskapten för det filippinska landslaget mellan åren 2018-19.

LÄS MER: När Eder tog vara på fräckisen, sträckte vristen – och gjorde det snyggaste av Brasiliens alla drömmål 1982

Få våra nyhetsbrev!