När Ronaldinhos konstverk trotsade fysikens lagar och vann allas hjärtan

Ronaldinho gjorde det omöjliga 2005. Inte nog med att han träffade ribban fyra gånger på raken så blev hans video den första någonsin att nå 1 miljon visningar på YouTube.

Han är en av fotbollsvärldens allra största artister. Namnet Ronaldinho inger den största respekten på en fotbollsplan och när han var på toppen av sin karriär kunde han göra vad som helst. Till och med trotsa fysikens lagar.

Vi glömmer aldrig den klassiska Nike-reklamen som släpptes 2005. Där ser man Ronaldinho snöra på sig de sprillans nya Nike-fotbollsskorna som kom i en guldväska. Därefter får han en boll och börjar jonglera med den mot straffområdet. Sedan prickar han ribban, prickar ribban igen, en tredje gång och till och med en fjärde gång innan har går tillbaka till sidlinjen.

Det häftigaste av allt? Att brasilianaren gör allt utan att bollen nuddar gräset en enda gång. Reklamfilmen blev omåttligt populär den kom och skrev även historia som den första videon att nå 1 miljon visningar på YouTube. Filmen ledde också till en hel del debatt om den var äkta eller inte. Ronaldinho har även erkänt att videon är trickfilmad men vi väljer ändå att älska det vi ser.

För oss som lever i Ronaldinhos värld är det här verklighet.

LÄS MER: Den gången Ronaldinho lurade alla på planen – genom att dricka vatten.

Se Ronaldinhos legendariska reklamfilm här:

https://youtu.be/Z6JdxaDDzb8

 

Gilla Sportbibeln Hockey om du också är en riktig hockeynörd.