När Lasse Granqvist såg det oväntade resultatet – och fick precis alla att spotta ut biran med extrema ordvalet

När Lasse Granqvist såg det oväntade resultatet – och fick precis alla att spotta ut biran med extrema ordvalet

Lasse Granqvist har gjort mängder av klassiska referat.
Men ibland även en del grodor.
Som den gången han chockade alla allsvenskan tittare – med extrema ordvalet.

Lasse Granqvist har i många, många år varit Sveriges i särklass mest populära sportkommentator, och insatsen han gjort under alla de största matcherna och mästerskapen under åren är helt fenomenal. Granqvist har gjort några av de mest klassiska och oförglömliga referaten någonsin, och alla har nog något citat från honom som de alltid bär med sig.

Magiska karriären

Granqvist hyllas alltid för sin professionalism, och hur han med inlevelse, kunskap och lugn guidar tittarna genom matcherna. Men faktum är att Granqvist dessutom är en hyllad programledare. Den här säsongen har han framför allt synts i samband med C Mores sändningar från SHL, och han är även en huvudfigur i TV4:s sändningar kring fotbollslandslaget.

180910 Lasse Granqvist of TV4, Swedish television network, during the Nations League match between Sweden and Turkey on september 10, 2018 in Stockholm. Foto: Johanna Lundberg / Bildbyrån

Men under många år i tv-rutan så var Lasse Granqvist även starkt förknippad med fotbolls-Allsvenskan, där han ständigt tok hand om de största och hetaste matcherna. Och som många vet så kan precis allt hända i Allsvenskan – vilket en gång fick Granqvist att bli så förvånad att han med ett extremt ordval fick alla fotbollstittare att sätta biran – eller vad de nu förtärde till sändningen – i halsen.

Granqvists groda

2014 så stod nämligen nykomlingen Örebro för en jätteskräll då man slog Elfsborg, som då var med i den absoluta toppen av tabellen, med hela 5-1. Lasse Granqvist var då programledare på Friends Arena, men när resultatet skulle diskuteras i studion, där även Hasse Backe och Jens Fjellström var, så tog han i rejält för att beskriva skrällresultatet.

– Örebro slår Elfsborg med 5-1. Det är fem fucking ett alltså! Mot ett lag som ska ut i Europa! Vad är det som händer!?, sa Granqvist.

Foto: C More

Hasse Backe blev märkbart förvånad över Granqvists minst sagt oväntade ordval, och kunde inte låta bli att skratta. Det är inte ofta Granqvist ”gör bort sig” i direktsändningarna, men det här var helt klart ett ögonblick som alla fotbollssupportrar sent kommer att glömma.

LÄS MER: Han avgår efter enorma kaoset – nu vill idrottsstjärnan ta över hela Manchester United: ”Jag funderar på det”

https://vine.co/v/OKOab1tWDJP

Se klippet här (extern länk)

Få våra nyhetsbrev!