När Henrik Larsson bjöd upp till stor show i Celtics magiska CL-skräll

Henrik Larsson kommer för alltid hyllas som en gud hos Celtic.
En uppvisning fansen aldrig kommer att glömma är Champions League-mötet med Lyon 2003.
Vi förstår varför efter att ha sett videon från den klassiska kvällen.

”The King of Kings” är smeknamnet som Henrik Larsson fått av Celticfansen. Han gjorde hela 174 mål på 221 matcher för den skotska storklubben och skänkte fansen fyra ligatitlar och fem cuptitlar.

Vi minns särskilt ett ögonblick där svensken gjorde sig välförtjänt av det kungliga smeknamnet. Utan att ens göra mål. Det var i Champions League-mötet med franska storklubben Lyon 30 september 2003. Kom ihåg att Lyon hade sin storhetstid då och var ständigt en plåga att möta när de ofta gick långt i CL-slutspelet.

Men på Celtic Park fanns en storspelare som fransmännen absolut inte kunde hantera denna höstkväll. Där fanns en kung som gjorde precis vad han ville med bollen.

Redan i den första halvleken blev det tydligt vem som ägde på planen när Larsson revs ned framför mål och fick straff. Men lagkamraten Alan Thompson kunde inte förvalta chansen. I den andra halvleken lät ”Henke” inte någon lagkamrat göra samma misstag igen.

För då serverade han först Liam Miller och sedan Chris Sutton med två nästan identiskt utsökta inlägg rakt på pannorna. Två konstverk från Larssons högerfot som helt låg bakom 2-0-skrällen inför förälskade hemmafans som sjöng hans namn ända in i natten.

LÄS MER: Henrik Larssons drömmål som Celtic-fansen fortfarande pratar om.

Kolla in Henrik Larssons grymma assistfest här:

https://youtu.be/m0qnsTJsUbs

 

Dela artikeln för att hylla en av Sveriges största fotbollshjältar någonsin!