När Glenn Hysén var expertkommentator åt favoritlaget IFK Göteborg – och tappade det fullständigt

När Glenn Hysén var expertkommentator åt favoritlaget IFK Göteborg – och tappade det fullständigt

Kommentatorer brukar vara kända för sin objektivitet.
Men när Glenn Hysén kommenterade IFK Göteborg i Champions League var det inget snack.
Legendaren kunde inte hålla tillbaka under matchen.

Som spelare var Glenn Hysén en kompromisslös mittback som alltid gav sitt allt för laget, och han är en riktig ikon inom svensk landslagsfotboll. Men under den aktiva karriären spelade Hysén i storklubbar som Liverpool och PSV Eindhoven.

Uppskattad kommentator

Än i dag är Hysén lite av en kultlirare i storklubben Liverpool, och han är än i dag en hängiven och lojal supporter till klubben, någonting han ofta pratar varmt och öppen om. Men mest förknippad är Hysén ändå med IFK Göteborg. Under 80-talet, när Blåvitt var fullständigt överlägsna inom svensk fotboll och man nådde stora framgångar i Europa, var Hysén en given ledargestalt.

181104 Glenn Hysén blir intervjuad inför fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan IFK Göteborg och Malmö FF den 4 november 2018 i Göteborg. Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN

Hysén var lagkapten och klubbens kanske viktigaste spelare under storhetstiden, och kärlek mellan Hysén och IFK Göteborg har bestått även efter att han la dojorna på hyllan. Det var kanske därför lite märkligt att han, när Champions League började sändas i Sverige, fick sitta som expertkommentator när Blåvitt på nytt var ute i Europa.

Tappar det helt

I dag kan det kännas otänkbart att spelare som är så förknippade med lag kommenterar deras matcher, då objektiviteten blivit någonting som värderas allt högre bland tittarna. Men annat var det alltså då, och Hysén, som under många år var en av Sveriges mest omtyckte kommentatorer, fick kommentera Blåvitt för TV3.

950315 Glenn Hysén, TV-kommentator © Bildbyrån

Ett tydligt exempel på hur det kunde låta finns från hemmamötet mot Manchester United, i Champions League 1994. När Blåvitt gör sina två mål i matchen så är det tydligt och uppenbart vad Hysén känner kring detta, och han försöker inte ens dölja sin glädje eller sina lyckotjut.

I dag känns det som sagt helt otänkbart, men visst är det bara att medge att det piggar upp och ger ett leende på läpparna? Särskilt då Hysén bränner av sitt klassiska garv när Blåvitt gör sitt första mål i matchen.

Se klippet här:

LÄS MER: När Foppa tappade det totalt på spelarbussen(!) – och lagkamraterna fick se hur en äkta vinnarskalle ser ut

Få våra nyhetsbrev!