När Foppa tappade det totalt på spelarbussen(!) – och lagkamraterna fick se hur en äkta vinnarskalle ser ut

När Foppa tappade det totalt på spelarbussen(!) – och lagkamraterna fick se hur en äkta vinnarskalle ser ut

Peter Forsberg hade tidernas vinnarskalle.
Det ger C More-experten Petter Rönnqvist ett tydligt exempel på.
Om den gången Foppa tappade det fullständigt – på spelarbussen(!).

Alla som har lite koll på hockey vet vilken sanslös spelare Peter Forsberg var när han var som bäst. Än i dag pratar spelare och experter om Foppas osannolika kvalitéer när det handlar om fysik och spelsinne, och det fanns verkligen ingenting som han inte klarade av på isen.

Enorma vinnarskallen

Han gjorde mängder av mål, sagolika framspelningar och han var verkligen en gigant ute på isen, och alla i motståndarlaget visste om så fort han var ute på isen. Men det fanns ytterligare en grej med Foppa, och den egenskap som han troligtvis varit bäst genom tiderna med. Alla som känt honom vittnar om det, och alla som spelat med honom har sett det – nämligen hans brutala vinnarskalle.

Peter Forsberg, NHL
080301 Ishockey, NHL, Colorado Avalanche: Peter Forsberg under presskonferensen. © Bildbyrån – 85140

Peter Forsberg HATADE att förlora, och gjorde precis allt i sin väg för att se till att det inte blev så. Och när det trots allt blev förlust, ja då kunde det gå riktigt hett till och då gick nästan ingen säker. Det finns mängder av exempel på detta under hans karriär, men här kommer ett riktigt tydligt sådant.

Tappade det på spelarbussen

Under säsongen 94/95 spelade Petter Rönnqvist ihop med Peter Forsberg i MoDo innan den sistnämnde åkte över till NHL. I podcasten Släpp Sargen berättar nu C More-experten om ”Foppas” exceptionella vinnarskalle.

– Jag kommer ihåg att jag och (Martin) Hosták spelade schack. Då skulle ”Foppa” vara med. Då torskade han mot Hosták – och slängde han hela schackbrädet över hela jäkla bussen, säger Rönnqvist och skrattar.

Peter Forsberg, NHL
971105 Ishockey, NHL, Peter Forsberg, Colorado Avalanche © Bildbyrån – 21153

Det kunde spåra ur för Forsberg även under vanliga träningspass.

– Han kunde liksom drämma till bandyklubban mot huvudet på någon om han förlorade när vi spelade innebandy under sommaren, säger C Mores expert.

LÄS MER: SHL-profilens oväntade val när han ska utse fulaste motståndaren – pekar ut tv-profilen: ”Han var elak”

Få våra nyhetsbrev!