När ”Bomba-Berra” bjöd på tidernas bortförklaring – efter vansinniga målvaktsattacken: ”Jag tycker att…”

Det finns tacklingar.
Och så finns det Henrik Bertilssons attack mot IFK Göteborg-målvakten.
Men trots det ställde sig ”Bomba-Berra” framför kameran – och bjöd på tidernas bortförklaring.

Bomba-Berra är kanske inte det smeknamnet, eller den fotbollsspelare överlag, som flest känner igen i fotbolls-Sverige, men i klubbarna han spelade i var han extremt omtyckt. Henrik Bertilsson, som han egentligen heter, gjorde braksuccé under 90-talet i framför allt Halmstad, och hann med att både vinna skytteligan och SM-guld.

Otroliga målfacit

Bertilsson gjorde succé i Falkenberg och värvades till Halmstad 1992 – där målproduktionen bara ökade. Anfallaren vräkte in mål och vann skytteligan i Allsvenskan 1993, och under tre år i klubben – från 1992 till 1995 – så gjorde han sanslösa 41 mål på 57 matcher.

Foto: Twitter

Det, i sin tur, ledde till en flytt till Frankrike, men Bertilsson var snabbt tillbaka i Sverige, och efter ett par år i Örgryte blev det en återkomst i Halmstad – där det blev ny braksuccé med ett minnesvärt SM-guld. Men det är mer saker man minns från Bomba-Berra, bortsett alla målen. Och inte allt är särskilt smickrande.

Oförglömliga tacklingen

Ett klassiskt ögonblick är när Bertilsson i en match mot IFK Göteborg helt hänsynslöst kastar sig in i en duell med Blåvitt-målvakten Sören Järelöv. Bertilsson är inte i närheten av att ta bollen – och får självklart frispark emot sig, och det med all rätta.

Foto: Twitter

Tacklingen i sig är oförglömlig – men än bättre blir det när han ställer sig framför intervjumikrofonen efteråt och ska förklara sig.

– Jag tycker det är en 50/50-duell som jag går in i, och det ser väl lite värre ut än vad det egentligen är.

I somras fick klippet på händelsen stor spridning på sociala medier, och där, i svaren, framgick det trots allt att Bertilsson var lite självkritisk.

”Hehe, var väl liiiite sen kanske”‚ skriver ”Berra” till Halmstads-profilen Per Texas Johansson.

LÄS MER: Zlatans klockrena förklaring – till varför han vägrar bli tränare: ”Omöjligt”

Få våra nyhetsbrev!