När benknäckaren fick en osannolik träff – och sköt PL-historiens hårdaste skott: ”Tar nästan sönder nätet!”

Steven Reid var ingen målskytt av rang.
Men han har troligtvis skjutit det hårdaste skottet i PL-historien.
Dessutom i mål – helt otagbart för målvakten.

Steven Reid är en Premier League-profil som representerade klubbar som Milwall, Blackburn Rovers, West Bromwich Albion och Burnley under den långa och framgångsrika karriären. Den numera 39-åringen var aldrig känd för att vara den spelare med mest flärd eller teknik på planen, utan var snarare än stenhård kämpe.

Osannolika skottet

Under inledningen av karriären var han mittfältare, men under slutet gick han ned som ytterback – och under karriären blev det inte särskilt många mål. Men Reid har ändå den sällsynta bedriften att göra det kanske allra hårdaste målet i PL-historien.

Steven Reid, Blackburn
Steven Reid, Blackburn. FOTO: Youtube.

I en match mot Wigan 2005, då han spelade i Blackburn Rovers, så fick Reid nämligen på en makalös träff på en lös boll utanför straffområdet. Enligt uppgifter mätte skottet makalösa 189 kilometer i timmen, vilket troligtvis är det hårdaste skottet som uppmätts i Premier Leagues historia.

”Kände knappt bollen”

Bollen for otagbart in i mål, och kommentatorerna kunde bara skrika ut att ”nätet nästan gick sönder!”.

– Det ögonblicket… det var mer än ett mål för mig. Det var ögonblicket då allt föll på plats för mig, jag kände mig självsäker, var en viktig del i laget som jag fick spela varje vecka för i Premier League. Jag gillar verkligen att visa upp det för folk, har Reid sagt om målet.

Steven Reid, Blackburn
Steven Reid, Blackburn. FOTO: Youtube.

Precis som med alla som fått på en liknande kalasträff så beskriver Reid känslan som att man ”nästan inte känner bollen”.

– Det var verkligen speciellt. Det var ett sånt tillfälle när man verkligen känner att man får en ren träff. Man känner knappt bollen, och först när den gick in förstod jag hur bra jag hade träffat den, har Reid sagt.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!

Få våra nyhetsbrev!

Få våra nyhetsbrev!