Någon har samlat Tomas Brolins största ögonblick från VM94 – och det är gåshud i varje sekund

Tomas Brolins insatser under VM94 var enorma och går inte att få nog av. Och nu har någon samlat hans bästa stunder från mästerskapet – och det är gåshud varje sekund.

Det råder inga tvivel om att Tomas Brolin är en av Sveriges största fotbollshjältar genom tiderna. Anfallaren hade en kort brinntid, men var på den absoluta högsta nivån.

Största ögonblicken

Det var under början av 90-talet som Tomas Brolin hade sin absolut bästa glansdagar. Han var en av italienska, då, toppklubben Parmas bästa spelare, och stod för en fantastisk insats under hemma-EM 1992.

ARKIV 1994-07-16 Svenska fotbollslandslagets Tomas Brolin med svenska flaggan p ryggen och bronsmedaljen runt halsen n‰r han firar 4-0 segern i bronsmatchen mot Bulgarien vid fotbolls-VM p Rose Bowl i Pasadena, USA, 16:e juni 1994. Foto: Jack Mikrut / TT

Inför VM94 var det inget snack om att Tomas Brolin var en av Sveriges största stjärnor. Skulle blågult ha någon som helst chans att hävda sig med de allra bästa behövdes en Tomas Brolin i toppform.

Och som han levererade under världsmästerskapet. Anfallaren stod för oförglömliga ögonblick som inte går att få nog av, och nu har någon samlat de allra bästa.

La av tidigt

Och som alla vet blev det en svensk succésommar. Sverige tog brons och prestationen beskrivs som en riktigt bragd och en av våra största framgångar genom alla tider. Alla som upplevde mästerskapet kommer aldrig någonsin att glömma det – och det kan vi tacka Tomas Brolin för.

1994 VM, Sverige – Bulgarien: Tomas Brolin jublar medan Henrik Larsson (Henke Larsson) skyndar till för att gratulera © Bildbyrån

Mästerskapet blev också Tomas Brolins allra sista med Sverige. Anfallaren chockade många när han år 1998 valde att lägga skorna på hyllan – endast 28 år gammal.

LÄS MER: Ikonen Jonas Therns klockrena replik – på hur Sverige skulle stoppa världsstjärnan under VM-94: ”Det där…”