José Mourinho utesluter spel i Champions League för Zlatan

Mourinhos första ord: Då får vi se Zlatan på fotbollsplanen igen

Zlatan Ibrahimovic spåddes kunna göra comeback i Manchester United redan i oktober. Någonting som nu utesluts helt av José Mourinho.

Efter mycket om och men är Zlatan Ibrahimovic tillbaka i Manchester United. I går blev det klart att den svenske superstjärnan skrivit på ett ettårskontrakt med ”Red Devils” som nästa säsong får bära nummer 10. Tidigare rapporter gjorde gällande att Zlatan eventuellt skulle kunna vara tillgänglig för spel redan i oktober. Rapporter som nu José Mourinho konstaterar inte kommer bli verklighet.

Utesluter CL-spel

I dag berättade Mourinho att Zlatan, som hade anbud från flera klubbar innan han beslutade sig för att återvända till England, mest troligt inte kommer kunna vara tillgänglig förrän tidigast i december. Därmed utesluter också Mourinho spel för svensken i höstens Champions League-gruppspel.
– Han kommer inte att vara redo för att spela i Champions Leagues gruppspel. Jag tror inte att det finns en chans till att han är tillbaka då. Vi har en plats för honom, men jag tror inte han kommer vara redo redan då. Förhoppningsvis så kan han spela efter årsskiftet, säger Mourinho på presskonferensen enligt Manchester Evening News.

Manchester United ställs mot Benfica, Basel och CSKA Moskva i gruppspelet i Champions League. Första omgången spelas den 12 september när Basel, med Alexander Fransson i laget, kommer på besök på Old Trafford.

LÄS MER: Tydliga beviset på hur mycket Zlatan faktiskt ÄGER engelsk fotboll