Motståndarmålvaktens förbjudna gest – avslöjar orden till Messi mitt i VM-dramat: ”Det är nog inte lagligt…”

Lionel Messi och hans Argentina tilldömdes straff efter VAR-granskning.
En straff som till synes var tveksam – så pass tveksam att den polske målvakten
Wojciech Szczesny slog vad med Messi.
– Jag sa till honom att ”jag satsar 100 euro på att det inte blir straff”, säger Szczesny till norska TV2.

Argentina besegrade Polen helt rättvist med 2–0 och avancerade vidare till VM-slutspel som gruppsegrare. Men det tog ett tag innan argentinarna fick hål på Wojciech Szczesny i det polska målet. Juventus-målvakten som storspelat under gruppspelet och som varit en avgörande faktor till att även Polen gick vidare till åttondelsfinal.

Fick straff

Med drygt fem minuter kvar av den första halvleken i gårdagens möte fick Argentina straff, sedan nyss nämnde Szczesny fladdrat till med vänsterhanden i ansiktet på Lionel Messi. Den argentinske storstjärnan gick i däck men på reprisbilderna kunde man se att förseelsen inte var särskilt farlig.

Wojciech Szczesny
Lionel Messi och Wojciech Szczesny

Men efter VAR-granskning pekade domaren trots allt på straffpunkten – ett domslut som den polske målvakten inte var enig om. Något som tydliggjordes än mer efter slutsignalen.
– Vi pratade innan straffen. Jag sa till honom att ”jag satsar 100 euro på att det inte kommer bli straff”. Så jag förlorade vadet mot Messi, säger Szczesny till norska TV2.

”Jag blir säkert avstängd nu”

Polacken tror dock att vadet kan leda till konsekvenser.
– Jag tror inte att det är lagligt att göra så i ett VM. Jag kommer säkert bli avstängd för det men jag bryr mig inte just nu, säger han och skrattar.

Wojciech Szczesny räddar Lionel Messis straff under Polens möte med Argentina

Straffen då? Den räddade Szczesny – som ändå fick kapitulera i den andra halvleken. Och några pengar komman inte ge till Messi trots det förlorade vadet.
– Jag tänker inte betala honom. Kom igen, han bryr sig nog inte om hundra euro.