Galna ryktet efter Erik Karlssons dundersuccé – kan nu gå till NHL-konkurrenten: ”De bör vara intresserade”

Erik Karlsson har hittills gjort en succésäsong i NHL med sitt San Jose Sharks.
Svensken finns med i toppen av poängligan efter med sina 32 poäng.
Och succén kan möjligen ha öppnat för en flytt för backen.

11 mål och 21 assist på 26 matcher hittills denna säsong. Det är Erik Karlssons facit i San Jose Sharks. Trots att det gått tyngre för laget så kan man inte klaga på Karlsson prestationer, och med 32 poäng finns han med i toppen av NHL:s totala poängliga.

Succésäsongen

Rimligtvis har Karlsson siktet inställt på att slå sitt eget poängrekord från säsongen 2015-2016 då han plockade 82 poäng. Bland ligans backar leder 32-åringen poängligan i överlägsen (nåja) stil före en annan svensk. Rasmus Dahlin, till vardags i Buffalo Sabres, ligger nämligen tvåa med sina 26 poäng.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Erik Karlsson
Erik Karlsson. FOTO: BILDBYRÅN

LÄS MER: Stina Nilssons tydliga svar till Björn Ferry – slår tillbaka efter SVT-expertens hårda kritik: ”När det stämmer så…”

Efter Karlssons stora succé i inledningen av säsongen verkar konkurrenterna ha fått upp ögonen för poängmaskinen – och från Nordamerika kommer nu ett galet rykte som nog får alla San Jose Sharks-supportrar att rysa.

Karlsson mot klubbyte?

Det är den väl ansedda hockeyjournalisten Elliotte Friedman som skriver att ligakonkurrenten Florida Panthers kan vara intresserat av att knyta till sig Erik Karlsson.
”Det är ett svårt pussel att få ihop, men jag tror att Florida bör vara intresserat av Erik Karlssons signatur. Jag är dock inte säker på exakt hur det skulle genomföras”, skriver Friedman.

LÄS MER: Helt klockrena bilderna på Henrik Zetterberg från läktaren – ”Zäta” hyllas nu stort: ”Vilken kung!”

Erik Karlsson
Erik Karlsson. FOTO: BILDBYRÅN