Monsteragentens utspel – om vilken storklubb som egentligen borde värvat Zlatan: ”Hade varit fantastiskt”

Zlatan gör toksuccé i Milan.
Nu menar agenten Mino Raiola att han borde värvats – av Juventus.
– Han skulle ha bildat ett fantastiskt anfallspar tillsammans med Cristiano Ronaldo, säger Raiola.

Zlatan Ibrahimovic var en av MLS:s allra bästa spelare under sina två säsonger i Nordamerika, men när han väl bestämde sig för att återvända till Europa så var det många som tvivlade om vilken nivå han egentligen skulle hålla. Men nu, efter cirka ett år, så rådet det inga tvivel längre.

Gjort enorm succé

Milan var ett sågat mittenlag när svensken anslöt, men han har i stort sett ensam förvandlat laget till ett topplag igen, och det var en mindre bragd att man förra säsongen nådde en Europa-plats. Under hösten har succén blivit än större, och med tio spelade omgångar så toppar den anrika klubben Serie A, och Ibrahimovic befinner sig högst upp i skytteligan.

Zlatan Ibrahimovic, Milan
200209 Zlatan Ibrahimovic of Milan celebrates after Ante Rebic of Milan scores 0-1 during the Serie A match between Inter and Milan on February 9, 2020 in Milano. Photo: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / 92444

Den enorma framgången har fått Milan att redan vilja förlänga svenskens kontrakt, som nu går ut under nästa sommar, till sommaren 2022. Samtidigt har Ibrahimovics själv öppnat dörren för en sensationell återkomst i det svenska landslaget, och ett möte med förbundskapten Janne Andersson har redan hållits för att diskutera framtiden.

Agentens utspel

Men Milan var inte Ibrahimovics enda alternativ, då Ibrahimovic tidigare varit öppen med att han valde mellan just Milan – men även Bologna, där Ibrahimovics förre lagkamrat, och numera vän, Sinisa Mihajlovic numera är tränare.

– Mihajlović blev sjuk. Jag pratade med honom, och han sa: ”Kom över till Bologna”. Jag sa: ”Lyssna! För dig kommer jag gratis, inga problem. Jag kommer och hjälper dig”. Men situationen handlade om ifall jag skulle avsluta karriären eller inte – så jag sa till honom: ”Jag ska vara ärlig… Det är inte Zlatan som han var för tio år sedan, det ni var vana att se. ”Ibra” som han var i Milan, Inter, Juventus… Det är någon helt annan”, har Ibrahimovic sagt.

Zlatan Ibrahimovic, Mino Raiola, Milan
171011 Spelaragenten Mino Raiola som företräder ett stort antal fotbollsspelare, poserar för ett porträtt i sitt hem, den 11 oktober 2017 i Monaco. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87548

Men nu menar Mino Raiola, Ibrahimovics välkända och mångåriga agent, att en storklubb till borde gett sig in i jakten på Ibrahimovic i somras, nämligen anfallsstjärnans förra klubb, Juventus.

– Juventus borde ha värvat Ibrahimovic i somras. Han skulle ha bildat ett fantastiskt anfallspar tillsammans med Cristiano Ronaldo, säger Raiola till italiensk media.

Cristiano Ronaldo har noterats för åtta mål i årets ligaspel, och ligger därmed tvåa, två mål bakom Ibrahimovic, i skytteligan.

LÄS MER: Janne Andersson öppnar upp om mötet med Zlatan – och landslagscomebacken: ”Jag lovar det”

Få våra nyhetsbrev!