Mino Raiolas oväntade utspel – efter alla rykten om Zlatan: ”Jag vill att han lämnar mig”

Ännu en gång är Zlatan Ibrahimovic på jakt efter ny klubb.
Och som så många gånger förr hamnar då Mino Raiola i stort fokus.
– Jag vill att han lämnar mig så jag slipper den här stressen, säger nu agenten i ett oväntat utspel.

Under hela 16 år har Mino Raiola varit agent åt Zlatan Ibrahimovic. Och har ändå varit en hel del jobb när stjärnsvensken bytt klubb hela åtta gånger.

Raiola om Zlatan

Nu är det dags igen då Zlatan letar ny klubb efter avskedet till Los Angeles Galaxy. Och återigen är det Raiola som ska lösa allt i förhandlingsrummet.

Mino Raiola
171011 Spelaragenten Mino Raiola som företräder ett stort antal fotbollsspelare, poserar för ett porträtt i sitt hem, den 11 oktober 2017 i Monaco. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87548

Det kan mycket väl bli den sista flytten i karriären. Det tycker ändå Raiola är rätt så skönt när han nu kommer med ett högst oväntat utspel om Zlatan.
– Jag vill att han lämnar mig så att jag slipper den här stressen, säger stjärnagenten i en intervju med Gazzetta dello Sport.

”Det är föga troligt”

Självklart säger Raiola det med glimten i ögat, men det kan ändå inte vara helt lätt att vara agent för Zlatan som ständigt omgärdas av flyttrykten. Det allra mesta pekar nu mot att Italien blir nästa destination för svensken.

Zlatan Ibrahimovic
191008 Zlatan Ibrahimovic at a press conference at the revealing ceremony of his statue at Stadiontorget on October 8, 2019 in Malmö. Photo: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / 92363

Milan, Napoli och Bologna har pekats ut som hetaste alternativen. Men Raiola verkar inte vara lika övertygad.
– Hur det här slutar? Det får vi se. Givetvis hade en comeback till Serie A bidragit till att intresset för ligan ökat, säger Raiola till italienska tidningen.

Raiola får även frågan om det kan bli så att Zlatan lägger ned fotbollskarriären helt och hållet. Och det är inget som agenten vill räkna bort helt.
– Det är inget jag tänker utesluta, men det är föga troligt. ”Ibra” är fortfarande en väldigt bra fotbollsspelare, säger Raiola i intervjun.

LÄS MER: Sensationella uppgifter: Zlatan kan nobba Milan – ny storklubb vill kapa affären