Milanpampens helt ärliga ord om Zlatan efter deras jättebråk: "Det räcker inte att..."

Milanpampens helt ärliga ord om Zlatan efter deras jättebråk: ”Det räcker inte att…”

Zlatan Ibrahimovic gick till attack för ett år sedan.
Nu talar Milans vd ut om relationen till ”Ibra”.
– Antingen älskar man honom eller så hatar man honom, säger han till Corriere dello Sport.

Det var under sommaren 2020 som flera italienska medier rapporterade att Zlatan Ibrahimovic visade ett stort missnöje mot Milans vd Ivan Gazidis. Konflikten utbröt sedan i ett jättebråk på Milans träningsanläggning Milanello.

Zlatan i bråk

Enligt uppgifter ska svensken ha gått till attack mot Gazidis.
”Det uppstod en hätsk konfrontation vid Milanello. Båda höjde rösterna åt varandra”, rapporterades det på Twitter.

Zlatan Ibrahimovic, Milan
210509 Zlatan Ibrahimovic of Milan during the Serie A match between Juventus and Milan on May 9, 2021 in Turin. Photo: Nicolo’ Campo / BILDBYRÅN

Milans vd var på besök för att informera spelarna om sänkta löner på grund av coronapandemin och då tappade Zlatan fattningen.
”Ibrahimovic attackerade Gazidis för sättet han hanterade detta på. Men också för att han upplever att vd:n inte varit närvarande.”

Orden om Ibra

Det här har ändå inte stoppat Zlatan från att fortsätta spela vidare i AC Milan och nyligen skrev 39-åringen på för ytterligare en säsong i italienska klubben. Nu öppnar även Gazidis upp om relationen med svensken efter bråket för ett år sedan.

Ivan Gazidis, Milan
AC Milan’s managing director Ivan Gazidis smiles prior to the Serie A soccer match between Lecce and AC Milan, at the Via del Mare stadium in Lecce, Italy, Monday, June 22, 2020. (Spada/LaPresse via AP) LEC106

Där sydafrikanen verkar ha lagt allting bakom sig.
– Det var överraskande att träffa ”Ibra”. Han är extremt splittrande, antingen älskar du honom eller så hatar du honom. Han är en väldigt intelligent man och har dessutom en mjuk sida, vilket han visar i relationen till sina lagkamrater, säger Gazidis i en intervju med italienska Corriere dello Sport.
– Det räcker inte med att ryta som ett lejon ute på planen för att lagkamraterna ska respektera dig. Ögonblick av, låt oss säga ömhet, är väldigt viktiga.

”Exceptionell”

Senaste säsongen blev riktigt lyckad för Milan som slutade på en andraplats och därmed är klart för comeback till Champions League igen efter hela sju år utanför finrummet. Det har klubben mycket att tacka Zlatan för som kommit in med ett helt annat självförtroende och ledaregenskaper som varit avgörande.

Gazidis ser nu fram emot ytterligare en säsong med Ibra, som fyller 40 år i höst, i laget.
– Ibra är aldrig nöjd. Han ger alltid det lilla extra och givetvis tror han inte att han är gud. Gruppen mår väldigt bra av hans närvaro och det är remarkabelt att han, som 39-åring, fortfarande kan konkurrera på den här nivån och att han är så fast besluten om att vinna. Det är exceptionellt, säger han i intervju med den italienska tidningen.

Vad är din ärliga åsikt om Zlatan Ibrahimovic? Dela artikeln och säg vad du tycker!

LÄS MER: Zlatan öppnar upp om stora besvikelsen över att missa fotbolls-EM: ”Jag föredrar att…”

Få våra nyhetsbrev!