Zlatan öppnar upp om stora besvikelsen över att missa fotbolls-EM: ”Jag föredrar att…”

Zlatan Ibrahimovic missar sommarens stora fotbollsfest.
Nu öppnar 39-åringen upp om den stora besvikelsen.
– Jag föredrar att hålla mig borta och heja på Sverige, säger han i en intervju med Gazzetta dello Sport.

Under våren gjorde Zlatan Ibrahimovic efterlängtad comeback till svenska landslaget igen efter fem års pension. Det tydliga målet med återkomsten var så klart att få spela ett sista stort mästerskap med Blågult i sommar.

Zlatans skada

Men sedan kom mardrömsbeskedet när 39-åringen skadade sig mot Juventus i en av de sista ligamatcherna för säsongen. Domen blev sex veckors rehabilitering och EM-drömmen krossades för Milansvensken.

Zlatan Ibrahimovic, Milan
210530 Zlatan Ibrahimovic efter fotbollsmatchen i Svenska Cupen mellan Hammarby och Häcken den 30 maj 2021 i Stockholm. Foto: Maxim Thore / BILDBYRÅN / kod MT / MT0181

Nu öppnar Zlatan upp om den tuffa tiden efter skadan och besvikelsen över att missa EM i en intervju med italienska tidningen Gazzetta dello Sport.
– Jag är mer besviken för Milan, för att jag missade så många matcher. Jag hade velat hjälpa till mer. Jag är en kille som normalt spelar 50 matcher på en säsong. Men kanske måste jag vara mer realistisk, begära mindre av min kropp, men det kan jag inte, säger han till tidningen.

GUIDE: Här är allt du behöver veta om fotbolls-EM 2021: Matcher, resultat och tv-tider!

”Är besviken”

Men självklart finns det också en stor besvikelse över att missa sommarens stora fotbollsfest. Även om många hävdar att han skulle kunna hinna bli spelklar till ett möjligt slutspel så stänger ”Ibra” den dörren helt.
– Sedan är jag förstås också besviken för EM, men att komma tillbaka i en turnering när man inte är hundra procent är inget för mig. Då föredrar jag att hålla mig borta och heja på Sverige, säger Zlatan i intervjun. 

Zlatan Ibrahimovic, Milan
210509 Zlatan Ibrahimovic of Milan during the Serie A match between Juventus and Milan on May 9, 2021 in Turin. Photo: Nicolo’ Campo / BILDBYRÅN

Senaste säsongen har Zlatan plågats av flera skadebekymmer och det blev bara 19 ligamatcher för svensken i år. På de matcherna lyckades han ändå göra imponerande 15 mål.

”Orkar inte”

Han själv tror att kroppen börjar göra uppror när han nu närmar sig 40 år.
– Jag tror inte den orkar med huvudet längre. Vi ska hitta en balans mellan mina muskler och min vilja, säger han till Gazzettan.

Milan klarade sig ändå rätt bra utan Zlatan Ibrahimovic och slutade på en andraplats till slut, bakom ärkerivalen Inter, och är tillbaka i Champions League igen till nästa säsong. Medan Sverige får klara sig utan anfallsstjärnan när EM inleds med premiärmatch mot Spanien den 14 juni.

Hur mycket kommer du att sakna Zlatan i EM? Dela artikeln och säg vad du tycker!

LÄS MER: Superlistan: Här är ALLA barer i hela Sverige som visar fotbolls-EM i sommar!

Få våra nyhetsbrev!