Milan-expertens enorma hyllning till Zlatan – efter makalösa succén: ”Han är en hjälte”

Zlatan Ibrahimovic har gjort braksuccé sedan återkomsten till Milan.
Nu tokhyllas han inför hatmötet mot Inter.
– Det är ingen tvekan om att fansen ser honom som en hjälte, säger Milan-experten Isak Möller till Sportbibeln.

Efter månader av spekulationer så blev Zlatan Ibrahimovic i december klar för Milan. Och han har inte gjort någon besviken sedan ankomsten.

”Milan ska inte räknas ut”

Milan har inte förlorat sedan svenskens återkomst – och har vunnit tre av fem ligamatcher, och fortfarande inte förlorat. Men på söndagen väntar blytungt motstånd mot Inter.

Zlatan Ibrahimovic
200128 Zlatan Ibrahimovic of Milan celebrates during the Italian Cup Quarterfinal game between Milan and Torino on January 28, 2020 in Milano. Photo: Matteo Gribaudi / Bildbyrån

Svensken representerade klubben under tre år, från 2006 till 2009 – och det är på alla sätt en speciell match.

– Det är otroligt svårtippat. Inter har dock gått segrande i de tre senaste derbyna vilket, i kombination med deras goda start på säsongen, gör dem till favoriter. Men form spelar sällan roll i dessa matcher, och därmed ska Milan inte räknas ut, framför allt med en hungrig Zlatan i laget, säger Isak Möller, som driver Milan-sajten SempreMilan, till Sportbibeln.

Enorma hyllningen

Milan-experten lyfter även fram Zlatan Ibrahimovic som en given nyckel till Milans uppåtpekande formkurva.

– Milan fick naturligtvis inte den starten på säsongen som man velat, vilket till stor del berodde på tränaren Marco Giampaolo. Så här i efterhand är det uppenbart att hans spelsystem inte fungerade med spelarmaterialet. Detta, i kombination med ett väldigt ungt och orutinerat lag, satte laget i en ond cirkel, säger Möller, och fortsätter:

– Sen Stefano Pioli tog över har det sett mycket bättre ut, men det finns fortfarande mycket att jobba på. Självklart ligger Zlatans återkomst bakom den goda form man visat upp sedan början av året, då hans ledarskap och vinnarskalle var något som Milan saknade i spelartruppen i början av säsongen.

Zlatan Ibrahimovic
200128 Zlatan Ibrahimovic of Milan celebrates during the Italian Cup Quarterfinal game between Milan and Torino on January 28, 2020 in Milano. Photo: Matteo Gribaudi / Bildbyrån

Och det är inget tvivel om vad Milans fans tycker om Zlatan.

– Milan-fansen har alltid älskat Zlatan ända sedan hans första sejour i klubben. Med tanke på hur säsongen startade, och hur den har sett ut sen Zlatan skrev på, är det ingen tvekan om att fansen ser honom som en hjälte, säger Isak Möller.

Dela för att hylla Zlatan Ibrahimovic!