Mikael Lustig ber nu om ursäkt till hela svenska folket i känslosamt inlägg

Mikael Lustig svor åt italienarna i direktsändning.
Nu går högerbacken ut och ber om ursäkt till hela svenska folket.
”Jag har har mått väldigt dåligt senaste dagarna”, skriver han på Instagram.

Under den svenska nationalsången på San Siro buade de italienska fansen högljutt. Det fick Mikael Lustig att lacka ur fullständigt.
”Jävla f***or dom är!”, skrek högerbacken mitt framför kameran inför alla tv-tittare.

Ord som har uppmärksammats och diskuterats i hela landet efter det. Medan Lustig har fått mycket kritik för det sexistiska och olämpliga ordvalet. I går gick frun Josefin Lustig ut och bemötte kritiken.
”Vissa kanske har sett i media att Micke använde ett könsord efter nationalsången innan gårdagens match. Var Mickes ordval något jag stöttar? Nej. Är det ett ord han eller någon annan i vår familj vanligtvis använder? Absolut INTE. Jag har självklart pratat om detta med min man. Han säger själv att det var ett otroligt dumt ordval. Men i stundens hetta så händer det att man säger saker utan att tänka efter. Det har vi nog alla vart med om”, skrev fru Lustig i sin blogg.

”Det är inte okej”

I dag väljer Mikael Lustig själv att gå ut och be om ursäkt till hela svenska folket för ordet han använt i Italienmatchen. Han berättar även hur ångerfull han är samt hur dåligt han mått efter den uppmärksammade svordomen.
”Måndagskvällen var en av de största kvällarna jag upplevt i min karriär. Att slå ut Italien på sin hemmaplan är fortfarande som en dröm och att få göra det tillsammans med detta gäng är något som inte går att beskriva. Tyvärr hände en grej innan avspark som jag vill kommentera. Italienska publiken buade under den svenska nationalsången och under den enorma pressen så tappade jag fattningen. Jag blev arg och skrek rakt ut i frustration mot publiken. Jag valde ett ord jag i efterhand ångrar enormt mycket. Det var inte okej, det är inte okej och jag ber om ursäkt. Jag har mått väldigt dåligt över detta de senaste dagarna. Nu hoppas jag att vi kan dra lärdom av detta och hjälpas åt att få bort dessa dåliga ord med hjälp av mitt dåliga exempel. Kärlek ❤️???”, skriver Lustig på Instagram.

LÄS MER: Allt om fotbolls-VM i Ryssland 2018: Schema, tider och arenor

Mikael Lustigs offentliga ursäkt: