Manchester United-stjärnan toksågas av klubbikonen Roy Keane: ”Jag är chockad”

Det blev delad poäng i Premier League-återkomsten för Tottenham och Manchester United.
Men efter matchen blir stjärnmålvakten David de Gea toksågad av Roy Keane.
– Jag är chockad, säger klubbikonen i engelsk tv.

Efter över 100 dagars ofrånkommen ledighet klev Tottenham och Manchester United in i hetluften igen på midsommarafton. Och vi bjöds på en oväntat högintensiv tillställning i Premier League-återstarten.

United imponerade

Manchester United imponerade med Marcus Rashford tillbaka på planen igen. Men det var Tottenham som överraskande tog ledningen på en omställning och soloshow av Steven Bergwijn.

David de Gea, Manchester United
190730 Goalkeeper David de Gea and Victor Lindelöf of Manchester United during the friendly match between Kristiansund and Manchester United on July 30, 2019 in Oslo. Photo: Jon Olav Nesvold / BILDBYRÅN / kod JE / 160448

I 27:e minuten sprang holländaren slalom mellan Uniteds försvar och avlossade ett skott som David de Gea styrde in i eget mål. Ett långskott som inte såg otagbart ut för Uniteds stjärnmålvakt.

”Jag hade slagits”

Spanjorens agerande får nu enorm kritik av klubbikonen Roy Keane. Den förre Unitedspelaren bjuder på en klassisk toksågning av de Gea.
– Jag är chockad. Jag har sett mycket fotboll genom mina år och att bjuda på ett sånt mål… Jag blir rasande, sa en mycket irriterad Keane i Sky Sports sändning.
– Jag är dödstrött på honom. Jag hade slagits med honom i halvtid, man ska inte få komma undan med sånt där. Jag hade vevat mot den här personen. Är det här standarden på en internationellt erkänd målvakt? Jag är totalt förbluffad.

071229 Fotboll, engelsk, Premier League, Sunderland – Bolton: Roy Keane, tränare, Sunderland. © Bildbyrån – Cop 7 SWEDEN ONLY

Unitedtränaren Ole Gunnar Solskjaer fick besvara kritiken från sin gamla lagkamrat efter matchen.
– Roy Keane hade inte räddat det där skottet… Men man ska ge lite kredd till Bergwijn också. Det är ett bra skott, bollen vobblar i luften, sa norrmannen på presskonferensen.

Matchen slutade sedan 1-1 efter att stjärnvärvningen Bruno Fernandes kvitterat på straff i slutet av matchen. Även om Solskjaer tycker att United var värda mer än så.
– Jag är lite besviken över att vi inte fick med oss alla tre poäng. Jag tycker att vi förtjänade mer, säger han.

Sågningen:

Se målet:

LÄS MER: Manchester United storfavoriter till att värva jagade mittfältaren – efter Real Madrids nobb

Få våra nyhetsbrev!

Få våra nyhetsbrev!