Manchester United slår nu tillbaka – efter massiva kritiken och hånen: "Det är en myt!"

Manchester United slår nu tillbaka – efter massiva kritiken och hånen: ”Det är en myt!”

Manchester United är en klubb i kris just nu.
Nu går vd:n Ed Woodward ut och bemöter den enorma kritiken mot United.
– Det finns en myt om att vi har folk, som inte kan fotboll, säger han enligt The Guardian.

Först på 12:e plats hittar man Manchester United i Premier League-tabellen. Det säger allt om hur klubben faktiskt mår just nu.

United slår tillbaka mot kritiken

Det är kris på Old Trafford och nye tränaren Ole Gunnar Solskjaer har fått massiv kritik efter fiaskoinledningen. Många spekulerar i om norrmannen kommer att få sparken om United förlorar helgens rivalmöte mot Liverpool.

Manchester United
190730 Diogo Dalot of Manchester United celebrates with teammates after the 0-1 goal during the friendly match between Kristiansund and Manchester United on July 30, 2019 in Oslo. Photo: Jon Olav Nesvold / BILDBYRÅN / kod JE / 160448

Nu går klubbens vd Ed Woodward ut och öppnar upp om den tuffa situationen och slår tillbaka mot jättekritiken och alla hån.
– Det finns en myt att vi har folk, som inte kan fotboll, som tar besluten och det är förolämpande för de fantastiska människorna som arbetar med fotbollssidan i den här klubben. Många av de har varit i klubben i över 10 år och några av våra scouter har jobbat för oss i mer än 25 år, säger Woodward enligt The Guardian. 
– Vi har utökat vår rekryteringsavdelning under senaste åren och vi tror att det nu ska fungera på ett effektivt och produktivt sätt. Spelarrekommendationer och beslut tas av den avdelningen, samt av tränaren och hans ledarstab, inte av den högsta ledningen.

Woodward om Solskjaers framtid

Woodward uttalar sig även om situationen med Solskjaer och visar då klubbledningens fulla stöd för norrmanens framtid på Old Trafford.
– Ole har återinfört en disciplin hos oss som vi kanske saknat under senaste åren. Han bygger en trupp som respekterar klubbens historia, där spelarna arbetar hårt och respekterar sina lagkamrater. Ingen är större än klubben, säger Uniteds vd enligt engelska tidningen.
– Förändringarna i somras har resulterat i en väldigt ung trupp. Men det är också en trupp, med spelare och en kultur, som ger oss en grund att bygga vidare på och växa från på vår nya resa. Oles vision kartlägger de centrala målen vi har – vinna titlar, spela anfallsfotboll och ge unga chansen.

Ole Gunnar Solskjaer, Manchester United
190730 Ole Gunnar Solskjær, manager of Manchester United, after the friendly match between Kristiansund and Manchester United on July 30, 2019 in Oslo. Photo: Jon Olav Nesvold / BILDBYRÅN / kod JE / 160448

Även Solskjaer har uttalat sig om sin framtid inför stormötet med Liverpool på söndag.
– Självklart har alla samtal jag haft med ägarna, med Ed Woodward och med klubben utgått från mitt treårskontrakt. Vi planerar långsiktigt. Jag har fått jobbet och om du förlorar en eller två matcher sitter du inte och väntar på ett samtal för att få en försäkran om det, säger han till Sky Sports. 

LÄS MER: Manchester Uniteds stora planer efter stora krisen – kommer värva ÅTTA(!) spelare